Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturiasdešimties totorių kaime užsidegė mokykla (nuotraukos, papildyta 15.21 val.)

Gausios ugniagesių pajėgos antradienio popietę išsiųstos į Vilniaus rajoną gesinti užsiliepsnojusios mokyklos.
Gaisras mokykloje Keturiasdešimties totorių kaime
Mokykla Keturiasdešimties totorių kaime / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Mokykla

Kaip informavo Bendrasis pagalbos centras, antradienį apie 13.58 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus raj. Keturiasdešimt totorių kaime, Vytauto g. 24 dega pradinė mokykla.


Žiūrėti Vilniaus r. užsidegė mokykla didesniame žemėlapyje

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Papildyta 14.21 val.: Į gaisro vietą visų pirma buvo nusiųstos dvi autocisternos iš Vilniaus. Atvykę ugniagesiai iš karto paprašė pagalbos. Todėl į gaisravietę buvo išsiųstos dar dvi autocisternos iš Vilniaus r., Nemėžio ugniagesių komandos.

Paaiškėjo, kad ir šių pajėgų gali neužtekti. Todėl į Keturiasdešimties totorių kaimą buvo išsiųsta dar viena autocisterna iš Vilniaus, išvyko ir štabo automobilis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mokykla Keturiasdeaimties totorių kaime
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mokykla Keturiasdešimties totorių kaime

Papildyta 14.31 val.: Gaisro vietoje ugniagesiai su specialiais kvėpavimo aparatais tikrina mokyklos patalpas, kad viduje nebūtų pasilikę žmonių. Taip pat ieškoma gaisro židinio.

Pasak gelbėtojų, pastatas yra medinis, vieno aukšto su palėpe. Dūmai užtvindė visą pastatą, tačiau kas tiksliai dega, ugniagesiai dar negali pasakyti.

Papildyta 15.05 val.: Kaip iš įvykio vietos praneša 15min.lt fotografas Irmantas Gelūnas, pirmoji iš mokyklos besiveržiančius dūmus pastebėjo mokyklos bibliotekininkė. Tuo metu, kai kilo gaisras, žmonių mokykloje nebuvo, pastatas buvo užrakintas.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma. Mokyklos darbuotojai padegimo versija sako netinkintys. „Daug realesnė versija - gaisras galėjo kilti dėl elektros instaliacijos problemų“, - teigia mokyklos darbuotojai.

Gaisro židinį ugniagesiai rado mokyklos koridoriuje. Ugniagesiai buvo priversti gesinti ir pirmą aukštą, ir palėpę. Gelbėtojai iš pirmame aukšte esančios klasės išnešė kai kuriuos daiktus.

Papildyta 15.21 val.: „Gaisras likviduotas, žmonės nenukentėjo. Gaisro priežastys kol kas neaiškios, jos paaiškės per tyrimą“, - apie 15.15 val. 15min.lt žurnalistui sakė gaisrą gesinę ugniagesiai.

Gaisro gesinimui panaudotos penkios autocisternos, kopėčios, uždūmintose patalpose dirbo trys gelbėtojų grandys su kvėpavimo aparatais. Vanduo buvo atvežamas iš tolėliau esančio šaltinio.

Gaisro nuostoliai skaičiuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius