-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuko žūtis tebekursto aistras

Kauno nusikalstamo pasaulio veterano Algirdo Žemaičio, pravarde Kukas, nužudymu kaltinamas Valdemaras Labanauskas-Labas pergudravo pats save. Jo paties pageidavimu teisme parodžius įvykio vietos vaizdo įrašą, po to demonstruotais ten pat filmuotais V.Labanausko parodymais jau sunku patikėti – rašo „Lietuvos žinios“.
Valdemaras Labanauskas teisme
Valdemaras Labanauskas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmą kartą viešai pademonstruoti 2009-ųjų kovo 17-osios vakarą V.Labanausko bute Laisvės alėjoje teisėsaugininkų nufilmuoti vaizdai atskleidė nemažai iki šiol visuomenei nežinomų šio įvykio detalių.

Įraše užfiksuota, kad bute, kuriame nušautas Kukas buvo sušaudytos ne tik koridoriaus, kur aptiktas lavonas, sienos bei grindys. Kulkų žymių aptikta ir vonios patalpoje. Virtuvėje, kur ant stalo tebestovėjo butelis su kažkokio gėrimo likučiais, gulėjo du pistoletai. Vienas - ant stalo, kitas - ant palangės. Gretimame kambaryje ant stalo - dvi šovinių dėtuvės bei dar vienas pistoletas. Po visą butą mėtėsi ir šovinių tūtelės. Iš viso surinkta 17.

Parodymus teisme davęs V.Labanauskas nekeitė savo ankstesnės nuomonės ir tvirtino, kad Kuką nužudė susišaudymo metu.

Jo teiginius paneigė teismo posėdyje dalyvavę ekspertai ir medikai. Pastarieji Labo namuose yra lankęsi ir prieš metus - tuomet V.Labanauskas savo sugėrovą buvo sužalojęs aštriu daiktu.

V.Labanausko versiją buvo linkęs paneigti ir A.Žemaičio palaikų skrodimą atlikęs teismo medicinos ekspertas Saulius Mekšraitis. Pirmiausia, anot jo, A.Žemaitis nušautas tuo pačiu ginklu, kuriuo jam sužalota šlaunis. Nors nustatyta, kad bute šaudyta iš dviejų ginklų. Viršuje gyvenanti kaimynė teigė girdėjusi dvi apie minutę trukusias šūvių serijas, kurias vieną nuo kitos skyrė ne mažiau kaip penkių minučių intervalas.

Gynybos versiją patvirtino tik V.Labanauską ginančio advokato pakviestas teismo medicinos specialistas – privačia praktika besiverčiantis prof. Antanas Garmus. Jam teisme dar teks duoti parodymus, mat nuspręsta profesorių kviestis ir į kitą teismo posėdį.

15min.lt primena, kad Kuko nužudymo bylą Kauno apygardos teismas atvertė vasario 3 dieną. Joje nukentėjusiąja pripažinta A.Žemaičio žmona Deimantė Ramūna Žemaitienė siekia prisiteisti 505 tūkst. litų, iš kurių 5 tūkst. – turtinė žala. V.Labanauskas su tokiu reikalavimu nesutinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius