Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkų bylos įtariamiesiems teismas skyrė suėmimą

Antradienį Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas patenkino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro prašymą Medininkų bylos įtariamiesiems Aleksandrui Ryžovui (g. 1968 m.), Andrejui Laktionovui (g. 1966 m.) bei Česlavui Mlinykui (g. 1960 m.) skirti kardomąją priemonę – suėmimą.
Ryžovo gaujos nariams paskelbtas nuosprendis.
Aleksandras Ryžovas / Kadras iš televizijos kanalo NTV reportažo

Teismas nutartyje konstatavo, kad yra pagrįstas pagrindas manyti, jog šie įtariamieji bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, nes jie įtariami labai sunkaus nusikaltimo padarymu, už kurį Baudžiamasis kodeksas numato labai griežtą laisvės atėmimo bausmę, taip pat laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, todėl, suvokdami griežtos laisvės atėmimo bausmės paskyrimo realumą, įtariamieji gali siekti išvengti baudžiamosios atsakomybės neteisėtais būdais. Be to, iš pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, kad jie turi ryšių užsienyje, o Lietuvos Respublikoje įtariamieji gyvenamosios ir darbo vietos neturi, taigi Lietuvoje nėra saistomi jokių stiprių socialinių ryšių.

Nutartyje teismas taip pat įpareigojo prokurorą ne vėliau kaip per 48 valandas nuo jų sulaikymo momento, pristatyti juos ikiteisminio tyrimo teisėjui apklausai dėl suėmimo pagrįstumo.

Ši nutartis per 20 dienų nuo jos priėmimo gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Primintina, kad A.Ryžovui, A.Laktionovui ir Č.Mlinykui yra pareikšti įtarimai dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius