-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai sulaikė 9 siuntas, įtariama, klastotų prekių

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Pašto pervežimo centre ir Oro uosto poste sulaikė 9 pašto siuntas su įvairiomis prekėmis, kurios pagamintos, kaip įtariama, pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.
Klastotės
Klastotės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, praėjusią savaitę atlikdami muitinį siuntų tikrinimą, muitininkai atkreipė dėmesį į kelis iš Kinijos, Taivano ir Honkongo atkeliavusius paketus su prekėmis. Patikrinę įtarimą sukėlusius paketus, muitininkai juose aptiko 80 vienetų įvairių prekių, kurios buvo pažymėtos „Prada“, „Louis Vuitton“, „Puma‘‘, „Adidas“, „Gucci“ ir kitais žymių firmų prekių ženklais.

Sulaikytuose paketuose rasta, kaip įtariama, klastotų drabužių, laikrodžių, mobiliųjų telefonų, moteriškų rankinių bei įvairių smulkios galanterijos dirbinių. Sulaikytos prekės atiduotos ekspertizei.

Kovodami su kontrabanda ir mėginimais nelegaliai į mūsų šalį įvežti prekes, pagamintas pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, muitinės pareigūnai sustiprino pašto siuntų patikrą. Vilniaus muitininkai šiais metais sulaikė 42 siuntas, kuriose buvo daugiau kaip 900 įvairių prekių, kaip įtariama, pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Į Lietuvą dažniausiai mėginama gabenti drabužių, vaikiškų žaislų, parfumerijos ir medikamentų klastočių. Populiarūs ir suklastoti aksesuarai – rankinės, piniginės, akiniai, laikrodžiai, avalynė, mobilieji telefonai bei jų priedai. Klastotės dažniausiai siunčiamos iš Kinijos, Indijos, Taivano, Honkongo, Singapūro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius