Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 02 /10:46

Muzikos festivalyje „Sūpynės“ neaiškiomis medžiagomis apsinuodijusi vilnietė mirė

Sostinės ligoninėje užgeso jaunos vilnietės gyvybė, kuri per elektroninės muzikos festivalį „Sūpynės“ Švenčionių rajone savaitgalį apsinuodijo neaiškiomis medžiagomis – įtariama, kvaišalais ir nugrimzdo į komą.
Vilniaus universitetinė ligoninė Lazdynų ligoninė
Vilniaus universitetinė ligoninė Lazdynų ligoninė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienio rytą Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovai informavo, kad po muzikos festivalio „Sūpynės“ leisgyvė atvežta vilnietė mirė.

Jauna moteris apsinuodijo neaiškios kilmės medžiagomis, įtariama, narkotikais.

Kvaišalai smogė taip stipriai, kad mergina (gim. 1989 m.) nugrimzdo į komą, o jos smegenys netrukus žuvo.

Padarę viską, kas nuo jų priklausė, sostinės medikai buvo priversti atjungti jos gyvybę palaikiusius aparatus.

Elektroninės muzikos festivalis „Sūpynės“ Švenčionių rajone, Pakretuonėje, miškų apsuptyje ant ežero kranto šurmuliavo nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, birželio 25–28 dienomis.

Karolio Kairaičio nuotr./Festivalio „Sūpynės 2012“ akimirka
Karolio Kairaičio nuotr./Festivalio „Sūpynės“ akimirka

Lankytojams bilietai kainavo nuo 50 eurų.

Vieša paslaptis, kad tokių renginių metu dalis jaunimo svaiginasi ne tik alkoholiu, bet ir natūraliais bei dar pavojingesniais sintetiniais kvaišalais.

Kaip skelbta anksčiau, leisgyvę vilnietę esą čia pat miške rado draugai.

Pasak merginos pažįstamų, įtariama, kad ji apsinuodijo narkotikais, tačiau iki šiol neaišku, kokiais. Nukentėjusioji nedelsiant išvežta į Švenčionių ligoninę, o vėliau ir į Vilnių.

Medikai jos būklę nuo pat pradžių apibūdino kaip sunkią. Prie jos budėjusiems artimiesiems teikta mažai vilčių. Dar Švenčionių medikai teigė, kad merginos širdis stojo, ji nereagavo į aplinką ir pirminiai tyrimai buvo parodę, kad apsinuodijusios merginos smegenys yra mirusios.

Merginos mirties faktą 15min.lt ketvirtadienį patvirtinusi Lazdynų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Agnė Žemaitytė-Ignatavičienė minėjo, kad nuo detalesnių komentarų ją gydę gydytojai susilaiko, nes tai pažeistų paciento interesus ir medikų etikos principus. „Be to, gydytojai irgi žmonės“, – pridūrė ligoninės atstovė.

Užuojauta per „Facebook“

Festivalio „Sūpynės“ organizatorių vardu socialiniame tinkle ketvirtadienį priešpiet paskelbta užuojauta.

„Šiandien praradome nuostabų žmogų. Esame sukrėsti, šokiruoti ir nusiminę, reiškiame didžiausią užuojautą šeimai ir artimiesiems. Iki paskutinės minutės tikėjomės, kad tai tik blogas sapnas, ir mūsų draugė bei kolegė, protingas, kuriantis ir gražus žmogus, atsigaus. Esame pasiruošę padėti išsiaiškinti kiekvieną smulkiausią įvykusios nelaimės detalę, bendrauti ir būti kartu šią sunkią akimirką. R.I.P., niekada nepamiršime Tavo gerų darbų muzikos vardan,“ – rašoma „Facebook“ profilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius