-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būrį žmonių apgavusi nėščia aferistė nuteista, bet belangės išvengs

Garsios dizainerės mados namus apvogusi ir būrį žmonių, kuriems žadėjo keliones, apgavusi jauna moteris gavo bemaž 3 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau už grotų nėščioji kol kas nekeliaus.
Panašu, kad nėščioji bent jau nesididžiuoja savo poelgiais: po paskelbto nuosprendžio slėpė veidą.
Panašu, kad nėščioji bent jau nesididžiuoja savo poelgiais: paskelbus nuosprendį slėpė veidą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš kelerius metus kaip išradinga bei įžūli sostinės aferistė išgarsėjusi V.L., antradienį išgirdo nesaldų Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo nuosprendį.

Besilaukianti jauna moteris už naujas savo apgavystes nuteista pusantrų metų laisvės atėmimo bausme. V.L. nusikalto turėdama galiojantį teistumą, todėl teismas subendrino bausmes ir skyrė 2 metų bei 10 mėnesių laisvės atėmimą.

Tačiau bausmės vykdymas, atsižvelgiant į nuteistosios nėštumą, atidėtas trejiems metams.

Per tą laiką vilnietei teks ne tik gimdyti bei rūpintis kūdikiu, bet ir pasukti galvą, iš kur gauti krūvą pinigų.

Pirmiausia, beveik 10 tūkst. litų moteris turės sumokėti į specialų nuo nusikaltimų nukentėjusių asmenų rėmimo fondą. Vienas skandalingesnių V.L. veiklos epizodų – kai moteris vienoje klinikoje pasididino krūtis, bet nesumokėjo už operaciją 4000 litų.

Be to, teismas iš V.L. priteisė visų nukentėjusiųjų patirtą turtinę žalą, o kai kam įpareigojo atlyginti ir moralinę skriaudą.

Nukentėjusiųjų sąraše – bent 12 asmenų bei bendrovių, kiekvienam iš jų nuteistoji turės sumokėti nuo 2000 iki 7000 litų.

V.L. buvo sugebėjusi apsukti apie pirštą net Julijos Žilėnienės mados namų personalą. Moteris išsinešė keletą prašmatnių drabužių, nes esą ketino juos pasimatuoti, tačiau jų negrąžino ir pinigų nesumokėjo – iš viso 2870 litų.

Bene daugiausia žmonių nuo šios veikėjos nukentėjo tuomet, kai ji vadovavo kelionių agentūrai „Laiko imperija“ ir, kaip sakoma, ne organizavo išvykas, bet rinko pinigus.

„Arba visai nebūdavo tų kelionių, arba nuvykus paaiškėdavo, kad neužsakytas nei viešbutis, nei nieko“, – šiandien teismo koridoriuje 15min.lt minėjo viena nukentėjusi pora, atvykusi pasiklausyti nuosprendžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius