-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Mažylio gimdymo namų korupcijos byloje įtarimai pareikšti dar vienai gydytojai

Kauno P.Mažylio gimdymo namų skandalą, kai ne vienerius metus šios gydymo įstaigos darbuotojai galėjo lobti iš jautrią akimirką išgyvenančių gimdyvių, lapkričio 7 d. ėmusi narplioti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sausio 11 d. 15min informavo apie tai, kad įtarimai pareikšti dar vienai šios įstaigos gydytojai – anesteziologei-reanimatologei J.Č.
P.Mažylio gimdymo namai
P.Mažylio gimdymo namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Antradienio vakarą po kelias valandas trukusios apklausos ikiteisminiame tyrime dėl P.Mažylio gimdymo namuose dirbusių gydytojų galimai korupcinės veiklos įtarimai kyšininkavimu buvo pareikšti dar vienai gydytojai – anesteziologei-reanimatologei J.Č. Tyrimas tęsiamas. Ikiteisminiame tyrime šiuo metu įtarimai pareikšti jau dviem gydytojams“, – trečiadienį redakciją informavo STT spaudos atstovė Renata Saulytė.

Tyrimą vykdo STT pareigūnai, jo eigą kontroliuoja Kauno apygardos Organizuotų nusikaltimų tyrimo ir korupcijos skyriaus prokuroras.

Įtarimai pirmajam anesteziologui-reanimatologui V.D. (Virgilijui Dimšai – red. past.), kuriam netaikytos jokios kardomosios priemonės, pareikšti praėjusių metų gruodžio 29 d. Prieš jį surinkta daugiausia įrodymų – dažniausiai šio gydytojo pavardę nurodydavo ir nukentėjusios gimdyvės. Vyras šiuo metu vis dar dirba gimdymo namuose, nes, pasak įstaigos vadovo Eugenijaus Valasevičiaus, labai trūksta anesteziologų.

P.Mažylio gimdymo namų direktoriaus teigimu, įtarimų sulaukęs darbuotojas įstaigoje dirba apie septynerius metus, skundų dėl jo darbo niekad nebuvo gauta. Anesteziologas, anot jo, yra labai susirūpinęs. Kol vyksta tyrimas, nenori kalbėti.

Jau po pirmųjų pareikštų įtarimų pernai metų gruodį STT teigė, kad įtariamųjų ratas ateityje gali plėstis. Vykdant ikiteisminį tyrimą kol kas P.Mažylio gimdymo namų vadovas nebuvo apklaustas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./P.Mažylio gimdymo namai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./P.Mažylio gimdymo namai

15min primena, jog skandalas kilo po to, kai vienos 2016 m. spalio mėnesį P.Mažylio gimdymo namuose kūdikio susilaukusios moters anesteziologai paprašė susimokėti 80 eurų už epidūrinę nejautrą. Gimdyvės sugyventiniui pareikalavus čekio, jis jam nebuvo pristatytas.

Daugybė moterų pradėjo pasakoti, jog jau daug metų gydytojams „į kišenę“ mokėjo už procedūrą, kuri yra nemokama. Už ją gydymo įstaigai sumoka Valstybinės ligonių kasos. Tai sukėlė įtarimų, jog gimdymo namuose neteisėtai renkami pinigai.

Peržiūrėjus mokamų paslaugų žurnalą P.Mažylio gimdymo namuose, 2016 m. mokama epidūrinės nejautros paslauga buvo taikyta tik dviem atvejais. O neoficialiai susimokėjusių už šią paslaugą – ne viena dešimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius