Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiams įkliuvo dar keturi nelegalai iš Gruzijos

Pasienyje su Baltarusija įkliuvo dar keturi Gruzijos piliečiai, neteisėtai perėję sieną. Šiemet nelegalų gruzinų srautas gerokai išaugo.
Pasieniečiai
Pasieniečiai / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos budėtojui paskambinęs anonimas pranešė, kad ties Vilniaus rajono Kalvelių seniūnijos Barvaniškių kaimu pastebėjo keliu Vindžiūnai – Šumskas einančius du įtartinus asmenis. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija yra apie kilometrą.

Į nurodytą vietą nuvykęs Kenos užkardos pareigūnų ekipažas abu asmenis sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – nelegaliai į Lietuvą patekę du Gruzijos piliečiai, 29 ir 48 metų. Sulaikomi užsieniečiai nesipriešino ir VSAT pareigūnams pateikė turėtus pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų. Vyrai turėjo asmeninių daiktų bei po kelis šimtus eurų.

Įtarę, kad tokių keliautojų gali būti ir daugiau, paiešką nurodytoje vietovėje pratęsė Vilniaus rinktinės operatyvininkai bei Specialiosios paskirties būrio pareigūnai.

Apylinkes VSAT pareigūnai ištyrinėjo nešiojama naktinio matymo įranga ir už kelių šimtų metrų nuo minėto kelio Vindžiūnai – Šumskas, Barvainiškių kaimo prieigose, sulaikė dar du gruzinus, 24 ir 47 metų vyrus. Šie taip pat turėjo pasus be Šengeno vizų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Keturis gruzinus VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Pasieniečiai aiškinasi, kurioje vietoje gruzinai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 371 Lietuvos sienos pažeidėją. Daugiausiai tarp jų yra Lietuvos (127) ir Gruzijos (122) piliečių. Tarp pasienyje su Baltarusija sulaikytų tokių pažeidėjų gruzinų yra netgi daugiau – 105, o Lietuvos piliečių čia įkliuvo 73.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius