Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Penktadienį ir šeštadienį Kuršių mariose įvyko visa virtinė nelaimių

Lietuvos kariuomenės Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras informuoja, kad penktadienį ir šeštadienį Kuršių mariose ir Baltijos jūroje prie Lietuvos krantų įvyko visa virtinė didesnių ar mažesnių incidentų.
Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtojai neva gavo pagalbos šauksmą.
Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtojai neva gavo pagalbos šauksmą. / KJP nuotr.

Kaip rašoma Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro pranešime, dar penktadienį apie 13.25 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad jūroje, 1,5 jūrmylės nuo Klaipėdos uosto vartų, iš laivo „Panta Rhei“ iškrito žmogus.

Reaguojant į pranešimą, JGKC budėtojas susisiekė su jūroje patruliavimą vykdžiusiu KJP patruliniu laivu P12 „Dzūkas“ dėl pagalbos suteikimo.

Praėjus 15 min. po pranešimo laivas „Panta Rhei“ pranešė, kad žmogus išgelbėtas laivo įgulos veiksmais.

Apie įvykį pranešta Lietuvos saugios laivybos administracijai.

Naktį kariškiai koordinavo gelbėtojų veiksmus, nuo ant seklumos užplaukiusios jachtos nukeliant kelis žmones, tarp kurių buvo ir nepilnametis.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį apie 0.29 val. Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad pagalbos prašo ant seklumos užplaukusi jachta „Baraka“, esanti netoli Pervalkos švyturio.

Reaguojant į pranešimą JGKC budėtojas koordinavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivo „Christina“ išsiuntimą į įvykio vietą, tačiau jachta VSAT laivo pagalbos atsisakė.

Šeštadienį apie 13.15 val. Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad Kuršių mariose, tarp Drevernos ir Svenceles, žmogus pramogavęs su jėgos aitvaru, jau keletą valandų dreifuoja į šiaurės puse, reikalinga pagalba.

Reaguojant į pranešimą JGKC budėtojas koordinavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivo išsiuntimą į įvykio vietą, tačiau dėl beveik tuo pat metu gautos informacijos apie kitą įvykį Kuršių mariose, gelbėjimo operacijai buvo pasitelktas Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis.

Sraigtasparniui išvykus į įvykio vietą, buvo gautas pranešimas, kad į nelaimę patekęs žmogus jau yra krante ir apžiūrėtas medikų.

Dar po kiek laiko, apie 13.18 val., kariškiai gavo informacijos, kad Kuršių mariose yra apvirtusi valtis, į ją įsikibę pagalbos laukia trys žmonės. Nelaimėlius išgelbėjo pasieniečiai su ugniagesiais. Vienas žmogus, iškritęs į vandenį apsivertus valčiai, kol kas nerastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius