Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

15min.lt skaitytojui pranešus apie avariją Ukmergės policijoje pradėtas tarnybinis patikrinimas

Portalo 15min.lt redakcijai gavus skaitytojo laišką apie trečiadienį greta Ukmergės įvykusią avariją ir pradėjus aiškintis nelaimės aplinkybes, Ukmergės policijos viršininkas nurodė komisariate pradėti tarnybinį patikrinimą. „Kai kurie pareigūnai gali turėti bėdos“, – konstatuoja komisariato viršininkas.
Avarija Šiauriniame Ukmergės aplinkkelyje
Avarija Šiauriniame Ukmergės aplinkkelyje / 15min.lt skaitytojo Evaldo nuotr.

Trečiadienio vakarą 15min.lt redakcija gavo skaitytojo Evaldo laišką, kuriame aprašoma avarija Šiauriniame Ukmergės miesto aplinkkelyje.

„Važiuojant keliu Kaunas–Utena (aplinkkeliu per Ukmergę) mane pralenkė šitas „vairuotojas“. Važiavo 100 km/val., jei ne daugiau. Dar gerus 500 metrų važiavo prieš eismą (gerai, kad mašinų nebuvo). Paskutiniame posūkyje, prieš sankryžą (kur kelias į Uteną nusisuka), rikiavosi atgal į savo eismo juostą. Aišku, opeliuko nesuvaldė“, – rašo skaitytojas.

Evaldas redakciją informuoja, kad automobiliui apsivertus, su kitos mašinos vairuotoju nubėgo iki apsivertusio Opel.

„Atidarėme duris ir ištraukėme aplinkoje sunkiai besiorientuojantį pilietį. Iškviesta greitoji jį išsivežė patikrinti. Matėsi, kad žmogui viskas gerai, jis tik normaliai pasėdėjęs prie stalo. Sulaukėme policijos, parašėme paaiškinimus (aišku, paminėjau, kad „gatavas“ kaip lapas) ir išsiskirstėme savo keliais“, – rašo skaitytojas.

Girtumas nebuvo tikrinamas

15min.lt skaitytojo Evaldo nuotr./Avarija Šiauriniame Ukmergės aplinkkelyje
15min.lt skaitytojo Evaldo nuotr./Avarija Šiauriniame Ukmergės aplinkkelyje

Redakcija nusprendė iš karto nepublikuoti šios avarijos nuotraukų. Nuspręsta iš policijos gauti tikslesnių duomenų apie vairuotojo girtumą. Tačiau ketvirtadienio rytą pradėjus domėtis avarijos aplinkybėmis paaiškėjo, kad policija tik įformino avariją, tačiau vairuotojo V.O. (gim. 1966 m.) girtumo nenustatė.

„Man jau pačiam darosi įdomu. Pareikalavau visos įvykio medžiagos. Iš to, ką dabar žinau, mačiau ir girdėjau, man aišku, kad komisariate dar šiandien bus pradėtas tarnybinis patikrinimas. Mūsų pareigūnai gali turėti bėdos“, – 15min.lt žurnalistui sakė Ukmergės policijos vadovas Rolandas Kiškis.

R.Kiškis teigia, kad avariją patyręs vairuotojas buvo nuvežtas į ligoninę. Nustačius, kad nesužalotas, vyriškis paleistas namo. Avarija įforminta kaip techninis eismo įvykis.

„Girtumas jam nenustatytas. Ir dabar, praėjus beveik parai, jau ir nebus nustatytas. Jo kraujo ligoninėje nepaimta, kadangi žmonės per avariją nenukentėjo. Tačiau girtumo patikrinimu turėjo pasirūpinti patruliai“, – sakė Ukmergės policijos vadovas.

Pasak R.Kiškio, avariją patyręs vairuotojas dirba įmonėje „Regitra“. Anksčiau jis yra dirbęs Ukmergės kelių policijoje, padalinyje, registruojančiame automobilius. Kai automobilių registravimą perėmė įmonė „Regitra“, V.O. irgi ten perėjo dirbti.

„Jis – ukmergiškis. Žinoma, kad čia vieni kitus pažįsta. Negeras įtarimas jau yra. Dėl to ir pradedamas tarnybinis patikrinimas, kad viską išsiaiškintume. Jei tas negeras įtarimas pasitvirtins, „sarmata“ bus mums. Bet tokių dalykų toleruoti tikrai negalime“, – 15min.lt žurnalistui sakė Ukmergės policijos viršininkas.

Pasak R.Kiškio, per tarnybinį patikrinimą bus apklausti visi įvykio dalyviai, liudininkai, taip pat medikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius