-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija perspėja: internete pirkite tik iš patikimų pardavėjų

Vis dar atsiranda patiklių pirkėjų, kurie nuo sukčių nukenčia į banko sąskaitą pervesdami dalį pirkinio vertės. 2015-aisias metais vien tik Telšių apskrityje gyventojai prarado apie 2 tūkstančius eurų, apsipirkdami internetu, praneša Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Pirkiniai internetu
Pirkiniai internetu / Vida Press nuotr.

Dažnai fiktyvius sandorius sudarinėja ir sukčiavimo būdu iš žmonių pasipelno transporto priemonių pardavėjais apsimetantys asmenys. Tačiau nuo sukčių nukenčia ir mažesnės vertės prekes perkantys asmenys, kurie sumokėję už kompiuterį, mobiliojo ryšio telefoną ar kitą daiktą, jo nesulaukia.

Telšių apskrities pareigūnai šiemet registravo 77 sukčiavimo atvejus. Iš jų, 9 atvejais, Telšių rajono gyventojai nukentėjo internetinėje erdvėje. Trys asmenys nuo internetinių sukčių nukentėjo į jų sąskaitas pervesdami dalį pinigų sumos už norimas įsigyti transporto priemones. Nukentėjusieji prarado nuo 150 iki 350 eurų.

Dar 150 eurų šiemet neteko ir dviratį internetu norėjęs įsigyti pilietis. Penki nukentėjusieji, kurie už prekes į nurodytas banko sąskaitas pervedė nuo 38 iki 400 eurų, taip pat nesulaukė savo daiktų: kompiuterių, mobiliojo ryšio telefonų, fotoaparato objektyvo, orinio šautuvo.

Pareigūnai ragina gyventojus būti budrius ir nepatekti į elektroninėje erdvėje sukčių rezgamas pinkles. „Nebūkite patiklūs ir nepervedinėkite pinigų į pardavėjų pateiktas banko sąskaitas, neįsitikinę, jog jos tikrai to asmens, kuris parduoda prekes. Pavedimus internetu darykite tik turėdami norimus daiktus arba tik tada, kai esate užtikrinti, kad daiktai jus tikrai pasieks. Pirkite tik iš patikimų žmonių ar internetinių parduotuvių“, – ragina Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius