-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už derybas su pareigūnais KET pažeidusio panevėžiečio laukia teismas

Nors viešojoje erdvėje nuolat linksniuojama apie gresiančią atsakomybę už kyšio siūlymą valstybės tarnautojui, vis dar atsiranda atsakomybės už įvykdytą pažeidimą siekiančių išvengti piliečių, prašančių „susitarti“. Deja, tokie susitarimai baigiasi ne tik bauda už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, bet ir ikiteisminio tyrimo byla už bandymą papirkti policijos pareigūnus.
Reido akimirkos
Asociatyvi iliustracija / 15min.lt/Pauliaus Ramanausko nuotr.

Pasiūlymo „susitarti“ Telšių apskrities Kelių policijos skyriaus pareigūnai sulaukė gegužės 20-osios rytą. 10.52 val., patruliuodami tvarkomoje kelio Šiauliai-Palanga atkarpoje, pareigūnai sustabdė automobilį „Iveco“, kurio 54 metų vairuotojas nepaisė raudono šviesoforo signalo, draudžiančio eismą.

Norėdamas išvengti 28-86 eurų siekiančios baudos, panevėžietis pareigūnų prašė Kelių eismo taisyklių pažeidimą pakeisti lengvesniu, už kurį numatyta mažesnė administracinė atsakomybė.

Nors vairuotojas pareigūnų buvo įspėtas apie baudžiamąją atsakomybę už bandymą susitarti, vyras buvo atkaklus ir toliau siekė savo tikslo. Kadangi visi pažeidėjų ir pareigūnų pokalbiai įrašomi vaizdo ir garso technika, neteisėtas vairuotojo siūlymas užfiksuotas, jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas) 2 d.

Policijos pareigūnai primena, kad piliečiai, įvykdę Kelių eismo taisyklių ar kitokį teisės pažeidimą, už jį privalo atsakyti įstatymų numatyta tvarka. Bet koks bandymas išvengti baudos siūlant pareigūnams kyšį yra neteisėtas ir užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Primenama, kad kyšis – tai bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą.

Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai. Policijos automobiliuose įrengtos vaizdo kameros, o asmens bendravimas su policijos pareigūnu įrašomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius