Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radviliškio rajono bare – 500 litrų 7,5 proc. stiprumo nelegaliai pardavinėjamo alaus

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Šiaulių AVMI) specialistai ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio policijos komisariato pareigūnai prieš šv. Velykas apsilankė Radviliškio rajono bare ir parduotuvėje, kurioje „iš po prekystalio“, neapskaitant kasos aparatu, kaimo žmonėms buvo pardavinėjamas 7,5 proc. stiprumo alus.
Nelegaliai pardavinėjamas alus Radviliškio bare
Nelegaliai pardavinėjamas alus Radviliškio bare / Policijos nuotr.

Jis buvo išpilstytas į 2 litrų butelius – didesnę negu vieno litro tarą, kurio prekybos ir sandėliavimo vietose rasta daugiau kaip 500 litrų. Taip pat paaiškėjo, kad pagal rastus alaus įsigijimo dokumentus per tris mėnesius bendrovė įsigijo alaus, išpilstyto į 2 litrų tarą, 5148 butelius arba 10 296 litrus už beveik 30 tūkst. litų (be PVM).

„Atsakingi asmenys pripažino, kad alus yra parduodamas iš po prekystalio tik vietiniams, pažįstamiems kaimo gyventojams, o gauti pinigai kasos aparatu neapskaitomi, – sako Šiaulių AVMI Kontrolės departamento direktorė Zonė Lapienė, primindama, kad visos gautos pajamos turi būti apskaitomos, o prekiauti tokiu alumi, išpilstytu į didesnę negu vieno litro tarą, draudžiama mažmeninės prekybos vietose nuo šių metų sausio 1 d. pagal Alkoholio kontrolės įstatymo 18 straipsnio 4 dalies nuostatas. – Visas alus yra įsigytas iš vienos Kauno bendrovės, jos išrašytos sąskaitos į apskaitą neįtrauktos. Beje, patikrinimo metu nustatytas grynųjų pinigų neatitikimas, kvito neišdavimo atvejis, o pareigūnai sulaukė vietinių gyventojų didžiulio nepasitenkinimo, nes kaimą paliko prieš Velykas be „bambalių“.“

Vyksta tolimesnis tyrimas dėl galimų mokestinių pažeidimų, o pagal minėto Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų nesilaikymą įmonės arba atsakingi asmenys baudžiamos iki 50 tūkst. litų bauda.

Šiaulių AVMI primena, kad apie mokestinius pažeidimus, neapskaitomas pajamas, atlyginimus „vokeliuose“ mokesčių inspekcijai galima pranešti trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, užpildžius anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankius Mokesčių inspekcijoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius