-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rekordinis kokaino kiekis policijos istorijoje: Kauno pareigūnai anglyse aptiko dar 0,5 tonos narkotikų

Kauno apskrities policijos kriminalistai per kelis mėnesius aptiko rekordinį kokaino kiekį. Pareigūnams perkasus 367 tonas akmens anglies, iš viso rasta 600 kg kokaino. Tai didžiausias kokaino kiekis Lietuvos policijos istorijoje.
Sulaikytas rekordinis kokaino kiekis
Sulaikytas rekordinis kokaino kiekis / Kauno apskrities VPK nuotr.

Dar liepos pradžioje pareigūnams rankomis perkrovus 239 tonas akmens anglies buvo rasta apie 100 kg analogiškai atrodančių gabalų, kaip įtariama, sumaišytų su kokainu. Šįkart, po uolaus kriminalistų darbo – net pusė tonos. 

Tyrimą tęsiant toliau, rugsėjo 21–24 dienomis, Kauno apskr. VPK KP ONTV pareigūnai rankomis perkrovė dar 6 sulaikytus jūrinius konteinerius, iš viso 128 tonas akmens anglies.

Perkrovus visus konteinerius buvo rasta ir paimta dar apie 500 kg analogiškai atrodančių gabalų, kaip įtariama, sumaišytų su kokainu. Jų vertė nelegalioje mažmeninėje rinkoje siekia daugiau kaip 40 mln. eurų.

VIDEO: Rastas rekordinis kokaino kiekis Lietuvos istorijoje - 600 kg

Ikiteisminiame tyrime nustatytos 5 konspiracijai naudotos įmonės, iš kurių 1 registruota Ukrainoje, dar viena – Rusijoje ir 3 Lietuvoje. Įtarimai pareikšti 11 asmenų.

Kauno apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Vygantas Panka (1967 m.)
Kauno apskrities VPK nuotr./Vygantas Panka

Vienas iš galimų kontrabandos organizatorių slapstosi, kaip įtariama, Vokietijoje. Jam išduotas Europos arešto orderis. Asmenis, žinančius Vyganto Pankos (gim. 1967 m.) buvimo vietą ar galinčius suteikti tyrimui reikšmingos informacijos, prašome skambinti telefonu (8 37) 30 31 66, arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50.

Primename, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams gavus duomenų, kad Kauno miesto gyventojai galimai užsiima kokaino kontrabanda iš Kolumbijos, buvo pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir gabenimu bei jų kontrabanda (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 199 str. 2 d.(Kontrabanda)).

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Antradienį po pietų Policijos departamente sostinėje surengta speciali spaudos konferencija, kurios metu informaciją apie atliekamą tyrimą pateikė generalinis komisaras Linas Pernavas, Kauno apskrities policijos vadovas Darius Žukauskas ir tyrimą kuruojančios Kauno apygardos prokuratūros vadovas Darius Valkavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius