-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilalės policija už chuliganišką vairavimą nubaudė šonaslydžio mėgėją

Teisinėje literatūroje sąvoka „chuliganizmas“ apibrėžiama kaip tyčiniai veiksmai, šiurkščiai pažeidžiantys viešąją tvarką ir rodantys aiškią nepagarbą visuomenei, rašoma Šilalės policijos pranešime.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Šilalės policijos nuotr.
Šilalės policijos nuotr./Įvykio vietoje
Šilalės policijos nuotr./Įvykio vietoje

Chuliganiškos paskatos arba motyvai apibrėžiami kaip siekis visuomenei mesti iššūkį žeminančia forma, grubumu, žiaurumu, tyčiojimusi, agresyvumu ir pan. Veika padaryta dėl chuliganiškų paskatų paprastai traktuojama kaip veiksmai, kai nenustatoma konkrečių ir aiškių tikslų ar motyvų. Chuliganiškas vairavimas, tai yra kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui, todėl toks pažeidimas yra priskiriamas prie grubiausių kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Šilalėje, Nepriklausomybės g., meno mokyklos kieme chuliganiškai važinėja automobilis, kuris sukdamas ratus ir slysdamas šonu paliko padangų žymes ant asfalto dangos.

Pareigūnams operatyviai sureagavus į gautą asmens pranešimą buvo išaiškintas administracinį teisės pažeidimą padaręs jaunuolis, kuris savo veiksmais demonstravo nepagarbą visuomenei ir sukėlė pasipiktinimą tai mačiusiems žmonėms.

Kaip rašoma Šilalės policijos pranešime, už tokį administracinį teisės pažeidimą yra numatyta bauda nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki dvejų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, skiriama baudą nuo 2,5 tūkst. iki 3,5 tūkst. litų. Todėl antradienį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Kelių policijos poskyrio viršininko nutarimu, Kelių eismo taisykles pažeidęs asmuo buvo nubaustas 1 tūkst. 300 litų bauda ir 15 mėnesių neteko teisės vairuoti transporto priemones.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariatas dėkoja apie pažeidimą pranešusiam asmeniui ir kviečia visus žmones būti nepakantiems bet kokiems teisės pažeidimams ir nedelsiant pranešti apie juos policijai tel. 112, o jei yra galimybė – užfiksuoti pažeidimus vaizdo kameromis, fotoaparatais ir pristatyti į policijos komisariatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius