Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 06 /12:49

Motinos dieną skrydis oro balionu virto siaubu: tėškėsi į pastatus, iš krepšio krito žmonės, du iš jų – reanimacijoje

Šilutės rajone gražų sekmadienio vakarą oro baliono skrydžiu norėję pasimėgauti žmonės išgyveno tikrą košmarą. Oro sąlygos staiga suprastėjo, o stiprus vėjo gūsis bloškė balioną į žemę. Nevaldomas oro balionas skriejo kaimo gatve ir šlavė viską, kas pasitaikė pakeliui.

Pramogautojai į dangų kilo Motinos dienos proga. Dieną oras buvo gražus, tačiau vakare staiga ėmė keistis.

VIDEO: Vilkų kampo kaimo gyventojai apie nukritusį oro balioną: atrodė, kad prasidėjo perkūnija

Vilkų kampo kaime Šilutės rajone sekmadienį, 20.30 val. staigus atslinkusio vėsaus oro fronto vėjo gūsis žemėn bloškė oro balioną ir ėmė vilkti žeme. Policijos departamento pranešime rašoma, kad oro balioną valdė 1986 m. gimusi moteris. Oro balionas žemėn tėškėsi dėl staiga pasikeitusios vėjo krypties. Pareigūnų teigimu, oro balionas atsitrenkė į kaimo pastatus ir pakibo medyje.

Šilutės rajone nukrito oro balionas
Šilutės rajone nukrito oro balionas

Išgyveno siaubą

15min šaltinių teigimu, kliudydamas medžius balionas įskriejo į kaimą, trenkėsi į dviejų namų ir ūkinio pastato stogus. Stipraus vėjo jis toliau buvo velkamas kaimo gatve nuplėšdamas sodybų elektros įvadus. Pakeliui iš krepšio krito žmonės. Kaimo gale balionas įsipainiojo į medžius ir sustojo.

Pakeliui po vieną iš krepšio krito žmonės. Balionui sustojus po smūgio į medį krepšyje dar buvo likęs vienas žmogus, mergaitė.

„Balionas staigiai krito krito žemyn ir trenkėsi į žemę. Tuomet balioną vėjas pradėjo nešti pažeme. Krepšys nugriuvo gulsčiai ir per visą kaimą du, tris kilometrus buvo velkamas, daužėsi į kliūtis, į namus. Pakeliui po vieną iš krepšio krito žmonės. Balionui sustojus po smūgio į medį krepšyje dar buvo likęs vienas žmogus, mergaitė. Nesu girdėjęs, kad Lietuvoje būtų buvęs panašus atvejis. Visa laimė, kad visi gyvi“, – 15min sakė įvykio liudininkas.

Į įvykio vietą skubiai išsiųstos gausios medikų pajėgos. Trys GMP ekipažai iš Šilutės, vienas Priekulės, dar vienas iš Šilalės ir du iš Klaipėdos. Atvyko ugniagesių gelbėtojų tarnybos.

„Atvykę ugniagesiai gelbėtojai medikams padėjo teikti pirmąją pagalbą nukentėjusiesiems. Krisdamas oro balionas nutraukė elektros laidus, tai ugniagesiai teritoriją aptvėrė ir pabudėjo, kol atvyko ESO darbuotojai“, – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Šilutės rajone nukrito oro balionas
Šilutės rajone nukrito oro balionas

Sužeisti septyni žmonės, tarp jų du paaugliai

Nukentėjusiems gelbėtojai ir medikai vietoje suteikė pirmąją pagalbą. Sužeistieji išgabenti į Šilutės ir Klaipėdos ligonines. Tarp skridusiųjų ir du paaugliai. Pirminiais duomenimis, sužeisti septyni žmonės.

Policijos departamentas skelbia, kad oro balionu skrido ir susižalojo vyras (gim. 1963 m.), nepilnametis (gim. 2009 m.), nepilnametė (gim. 2011 m.), moteris (gim. 1990 m.), vyras (gim. 1963 m.), moteris (gim. 1970 m.) ir oro balioną valdžiusi moteris, kurie paguldyti į Klaipėdos ir Šilutė ligonines. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

„Vienas iš jų po apžiūros ir konsultacijų išleistas gydytis ambulatoriškai, trys hospitalizuoti. Du iš jų – vyras ir moteris – gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, trečiasis – Pilvo ir krūtinės chirurgijos klinikoje. Pasak medikų, pacientų būklės stabilios“, – BNS pranešė J.Juškevičienė.

Šilutės ligoninės visuomenės informavimo specialistė Rūta Ežerinskė priduria, kad į ligoninę pristatytas vienas asmuo, kuriam šiuo metu yra suteikiama pagalba.

„Pas mus buvo atvežtas vienas tik žmogus. Asmuo stacionarizuotas į chirurgijos traumatologijos skyrių ir jam šiuo metu yra suteikiama visa reikalinga pagalba“, – teigia R.Ežerinskė.

Oro balionų incidentų pasitaiko, bet retai

Taip pat tyrimą dėl šio atvejo atliks ir Teisingumo ministerijos Transporto avarijų ir incidentų tyrimo skyrius.

Per metus būna po vieną, kartais du įvykius, susijusius su oro balionais

„Per metus būna po vieną, kartais du įvykius, susijusius su oro balionais. Tokio atvejo kaip šis, per savo praktiką neturėjau, bet seniau yra buvęs įvykis, kai oro balionas atsitrenkė į namą. Šį atvejį Šilutės rajone irgi tirsime, aiškinsimės jo priežastis ir aplinkybes“, – sakė Teisingumo ministerijos Transporto avarijų ir incidentų tyrimo skyriaus vedėjas Laurynas Naujokaitis.

Po itin vasariško savaitgalio sekmadienio vakarą iš vakarų Lietuvą pasiekė ciklonas Gulla. Pirmiausia vakarų Lietuvoje pasirodė lietaus debesys, sustiprėjo vėjas. Tai ir galėjo lemti incidentą.

Anot Tauragės apskrities policijos atstovė Linos Banienės, skrydis buvo pramoginio pobūdžio, o oro balioną skraidinusi pilotė turėjo tam išduodą leidimą.

„Pirminiais duomenimis tai buvo pramoginis skrydis, nes keleiviai iš įvairių miestų: Vilniaus, Pagėgių savivaldybės, Tauragės miesto. Neseniai pareigūnai aiškinosi apie situaciją – pilotė turėjo leidimą”, – BNS sakė L.Banienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius