-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmoną nužudęs smurtautojas Nerijus Subačius nelaisvėje praleis 19 metų

Žmoną nužudęs kaunietis Nerijus Subačius kalės 19 metų ir 4 mėnesius. Tokį nuosprendį penktadienį, liepos 1-ąją, paskelbė Kauno apygardos teismas.
Nerijus Subačius teismo pripažintas kaltu, nors pats neigia nužudęs žmoną.
Nerijus Subačius teismo pripažintas kaltu, nors pats neigia nužudęs žmoną. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Su „daktarais“ siejamas N.Subačius buvo kaltinamas žiauriu nusikaltimu: apsvaigęs nuo kvaišalų, namuose peiliu mirtinai sužalojo savo žmoną. Skubiai į ligoninę išvežta moteris neišgyveno. Šis smurto protrūkis, baigęsis tragiškai, nėra pirmasis. Anksčiau kaunietis yra ne kartą sumušęs žmoną. Dėl įvairių kūno sužalojimų ji gydyta ligoninėje.

Priminsime, kad N.Subačius neprisipažįsta nužudęs žmoną. Iš karto po įvykio jis laikėsi pozicijos, kad jo žmona gyva. Vėliau aiškino tos dienos įvykių visai neprisimenantis.

Pats N.Subačius teisme nedaugžodžiavo. Nuosprendį išklausęs tylėdamas jis tik tarstelėjo: „Su jumis (teisėjais – aut. past.) nepasiginčysi.“

Nudūrė vaiko akivaizdoje

Tragiška drama vyko mažiausio iš trijų Subačių vaikų – trejų metų sūnaus – akivaizdoje. Kaip teisme pasakojo nužudytosios tėvas, pas kurį ir gyveno jauna šeima, lemtingą vakarą antrame namo aukšte išgirdo triukšmą. Įbėgęs į kambarį pamatė kruviną dukrą ir virš jos palinkusį N.Subačių. Išvydęs uošvį N.Subačius jam smogė. Tuo pasinaudojusi sužeista kauniečio žmona išbėgo į lauką. Tačiau pasiekė tik kiemą ir ant vejos sukniubo. Atvykę medikai ją nedelsiant nuvežė į Kauno klinikas. Tačiau gydytojams nepavyko išgelbėti jos gyvybės. N.Subačius kelias dienas slapstėsi, o vėliau buvo sulaikytas netoli namų.

Ekspertai nustatė, kad nužudytajai peiliu buvo smogta 12 kartų. Nors viso teismo proceso metu N.Subačius tvirtino šio nusikaltimo nepadaręs ir apskritai nelaimės dieną sunkiai prisimenantis, teismas jo kaltę pripažino, remdamasis liudininkų – nužudytosios tėvų ir kaimynų – parodymais.

Pirmieji metai – kalėjime

Už uošvio sužalojimą, žmonos sumušimą ir nužudymą teismas N.Subačiui skyrė 18 metų nelaisvės. Dar metai ir 4 mėnesiai prie šios bausmės priskaičiuoti už anksčiau kauniečio įvykdytus nusikaltimus. Iš viso teismas kaltinamajam skyrė 19 metų ir 4 mėnesius. Pirmuosius 5 metus bausmę N.Subačius privalės atlikti kalėjime.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nerijus Subačius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nerijus Subačius

Našlaičiais likusiems trims mažamečiams vaikams priteista po 198 tūkst. litų. Piniginė kompensacija turtinei ir moralinei žalai atlyginti priteista ir nužudytosios tėvams, kurie šiuo metu augina N.Subačiaus vaikus. Pastarieji, išgirdę teismo nuosprendį, neslėpė, jog nesitiki, kad niekur nedirbantis ir anksčiau nedirbęs žentas kada nors išmokės priteistą sumą.

„Štai tokią padėką gavome iš žento, kurį išlaikėme savo namuose“, – teismo vestibiulyje sunkiai rinkdami žodžius sakė nužudytosios tėvai.

Pats N.Subačius teisme nedaugžodžiavo. Nuosprendį išklausęs tylėdamas jis tik tarstelėjo: „Su jumis (teisėjais – aut. past.) nepasiginčysi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius