-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprukdami nuo pareigūnų vilniečiai cigaretes mėtė pro automobilio langus

Šalčininkų rajone pasieniečiai persekiojo automobilį „Volkswagen Golf“, kuriuo buvo gabenama cigarečių kontrabanda. Per maždaug 20 minučių trukusias gaudynes iš bėglių automobilio per langus buvo išmesti beveik 4 tūkst. pakelių cigarečių.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Pirmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai Švenčionių rajono Vidutinės kaimo prieigose pastebėjo įtartiną automobilį „Volkswagen Golf“. Jis iš vietinio keliuko išsuko į plentą. Įjungęs automobilio šviesas vairuotojas pradėjo važiuoti link Švenčionių. Ši vieta yra pasienio su Baltarusija ruože, o iki pačios sienos linijos nuo čia – apie porą kilometrų.

VSAT duomenimis, norėdami patikrinti „Volkswagen Golf“ vairuotojo dokumentus pasieniečiai tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“ pradėjo važiuoti jam pavymui. Įjungę garso signalą ir švyturėlius VSAT pareigūnai per garsiakalbį „Volkswagen Golf“ vairuotojui nurodė sustoti. Šis nepakluso ir padidinęs greitį ėmė sprukti. Bėglį persekioję pasieniečiai netrukus pamatė, kaip pro sprunkančio automobilio langus pradėjo skrieti, kaip vėliau paaiškėjo, baltarusiškų cigarečių dėžės ir pavieniai rūkalų pakeliai. Šį kontrabandinį krovinį pakelėje surinko paskui pirmąjį pasieniečių visureigį važiavęs kitas Švenčionių užkardos pareigūnų ekipažas.

Apie sprunkantį automobilį buvo informuoti ir policijos pareigūnai, ir kaimyninės Pavoverės užkardos pasieniečiai, link kurių saugomo ruožo tamsoje lėkė „Volkswagen Golf“.

Iš viso gaudynės truko apie 20 minučių. Ties Švenčionių rajono Baliulių kaimu tarnybiniu automobiliu kelią blokavo Švenčionių policijos ekipažas. Čia atlėkęs „Volkswagen Golf“ ir buvo užspeistas policininkų ir iš paskos važiavusių pasieniečių.

Pareigūnai sulaikė automobilį vairavusį 25-erių vilnietį bei kartu vykusį tokio pat amžiaus Vilniaus rajono gyventoją.

Vėliau suskaičiuota, kad per gaudynes iš „Volkswagen Golf“ buvo išmesti 3907 pakeliai cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų savininku prisistatė keleivis. Šis vyras Ignalinos rinktinės pasieniečiams jau buvo įkliuvęs su cigarečių kontrabanda, todėl dabar jam gresia maksimali administracinė bauda už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką. Šią bylą nagrinės teismas, o Vilniaus rajono gyventojas bus nubaustas bauda nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Be to, gali būti konfiskuotas ir automobilis „Volkswagen Golf“, kuriuo gabenta kontrabanda.

Mašinos vairuotojui vilniečiui už nepaklusimą VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pasieniečiai skyrė 3500 litų administracinę baudą. Savo ruožtu vairuotoją baus ir policijos pareigūnai, mat vilnietis prie vairo sėdo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Po apklausos abu vyrus pasieniečiai paleido. Cigaretės ir „Volkswagen Golf“ saugomi Švenčionių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius