Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

Sulaikyti Kauno mieste ir rajone savaitgalį siautę įžūlūs parduotuvių plėšikai

Spalio 5 d., apie 18.20 val. Kaune, Panerių g., į parduotuvę atėję du apie 20–25 metų jaunuoliai savininkui A. J. (gim. 1951 m.) į akis papurškė dujų, pagrobė kasos aparato stalčių su pinigais ir pasišalino.
Šunytis išvijo iš parduotuvės plėšikus
Plėšikai. Asociatyvinė nuotr. / Nuotr. iš „YouTube“

Padarytos žalos dydis tikslinamas. Kauno miesto Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo perduotas Kauno apskr. VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams.

Spalio 7 d., apie 19.50 val. Kaune, Raudondvario pl., Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės mobilaus būrio kinologų grupės patruliai pastebėjo automobilį BMW 316, kuris pasuko į Brastos g. Automobilis BMW 316 atitiko transporto priemonę, kuria pasišalindavo plėšimus vykdę asmenys.

Minėtas automobilis buvo sustabdytas, o juo važiavę asmenys – A. S. (gim. 1984 m.) ir nepilnametis – sulaikyti. Pas juos rasti du ginklai „Ekol-Voltran Mod.2005 Aras Magnum ir „Me 38 Magnum-63“, dėžutė su 12 vnt. mažo kalibro šovinių, juodos spalvos medžiaginė kaukė, žalios spalvos dėžutė, kurioje buvo maišelis su augalinės kilmės medžiaga bei mėlynos spalvos maišelis su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotinėmis medžiagomis, asmens tapatybės kortelė, banko mokėjimo kortelės, vairuotojo pažymėjimas, išduoti kitų asmenų vardu.

Abu sulaikyti asmenys uždaryti į Kauno apskrities VPK areštinę. Artimiausiu metu jiems bus pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. dėl plėšimo ir sprendžiama dėl jų suėmimo.

Praėjusį savaitgalį buvo įvykdyti dar trys panašaus pobūdžio nusikaltimai Kaune ir Kauno rajone. Spalio 6 d. apie 16.35 val. į Kaune, Kleboniškio g., esančią parduotuvę atėjo du jaunuoliai, iš jų vienas grasino daiktu, panašiu į pistoletą, o kitas pagrobė kasos aparato stalčių, kuriame buvo apie 50 Lt įvairiomis monetomis, ir pasišalino. Kauno apskr. VPK Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo.

Tą pačią dieną,  apie 18 val. į Kaune, Vaidoto g., esančią pil. Ch. K. (gim. 1963 m.) parduotuvę atėjo du jaunuoliai, iš jų vienas peršoko per prekystalį, sudavė pardavėjai ne mažiau kaip keturis smūgius į galvą, pagrobė kasos aparatą ir  išbėgo pro duris. Padarytos žalos dydis tikslinamas. Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo.

Spalio 7 d., apie 12.50 val., į Kauno r., Raudondvaryje, Dainavos g., esančią parduotuvę įsiveržė trys jaunuoliai, kurie grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, pagrobė kasos aparatą su jame buvusiais maždaug 700 Lt ir pasišalino. Kauno apskr. VPK Kauno rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo.

Bus sprendžiama dėl visų ikiteisminių tyrimų sujungimo į vieną.

VIDEO: Sulaikyti įžūliais plėšimais įtariami asmenys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius