Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarp muitininkų sulaikytų klastočių – daugiau kaip 3 kg drabužėlių šunims

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai šiais metais sulaikė virš 700 vnt. prekių, pagamintų, kaip įtariama, pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.
Klastotės
Klastotės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, tarp muitininkų sulaikytų prekių virš 3 kg bižuterijos gaminių su „Club Thomas“, „Bvlgari“, „Hermes“ prekiniais ženklais, virš 4 kg įvairios galanterijos prekių (piniginių, diržų ir kt.), elektronikos priemonių ir jų dalių iš Honkongo su „iPhone“, „Apple“ ženklais. Kovo 11 d. pašto siuntoje iš Kinijos rasta daugiau kaip 3 kg drabužėlių šunims su įvairiais prekiniais ženklais.

Daugiausia intelektinės nuosavybės teises pažeidžiančių prekių gabenimo atvejų muitinės pareigūnai nustato Vilniaus pašto bei Oro uosto postuose, tikrindami prekių siuntas, gabenamas iš trečiųjų šalių, dažniausiai iš Kinijos, Singapūro, Tailando, Indijos ir kt.

Padirbtų prekių „lyderė“ – Kinija, todėl prekės iš šios šalies sulaukia išskirtinio muitininkų dėmesio. Minėtuose postuose vien kovo pradžioje sulaikyta virš 100 vnt. prekių. Kovo 5 d. Vilniaus oro uosto posto muitininkai siuntoje iš Honkongo aptiko 60 vnt. „Adidas“ prekės ženklu pažymėtų rankinių laikrodžių. Prekės sulaikytos, vyksta tyrimas.

Dažniausiai muitinės sulaikomų parfumerijos, galanterijos, sportinio trikotažo, avalynės, elektronikos prekių gamintojų ženklų, tokių kaip „Adidas“, „Louis Vuitton“, „Puma“, „Nike“, „Diesel“, „Apple“, „Gucci“ ir kt., pažeidimai maskuojami pakeičiant vieną užrašo raidę, bet paliekant „firminį“ stilių ar kitaip „išradingai“ slepiant galimus akivaizdžius pažeidimus.

Pašto siuntose bandoma parsisiųsti ir medicinos reikmėms taikomų priemonių klastočių: įvairių vaistinių preparatų, medicininės įrangos.

Muitinės sulaikomos klastotės yra naikinamos. Šiais metais jau sunaikinta 90 proc. visų sulaikytų ir intelektinės nuosavybės teises pažeidžiančių prekių. Dėl kitų prekių atliekami tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius