-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisiamam Algirdui Paleckiui draudžiama išvykti į užsienį

Teismas atmetė A.Paleckio prašymą panaikinti kardomąją priemonę.
Algirdo Paleckio byla teisme
Algirdas Paleckas (kairėje) su advokatu teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, nagrinėjantis Algirdo Paleckio, kaltinamo dėl SSRS nusikaltimų Lietuvos Respublikai neigimo ar jų šiurkštaus menkinimo, prašymą jam panaikinti kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą niekur neišvykti.

Kaltinamojo gynėjas nurodė, kad A.Paleckis yra kaltinamas padaręs nesunkų nusikaltimą ir jam negresia griežta bausmė, dėl kurios galima daryti prielaidą, kad kaltinamasis vengs dalyvauti procese arba slėpsis, A.Paleckis dirba, turi legalų pragyvenimo šaltinį bei nuolatinę gyvenamąją vietą, yra saistomas šeimyniniais ryšiais, dėl savo politinės veiklos A.Paleckiui dažnai iškyla būtinybė dalyvauti tarptautiniuose renginiuose už Lietuvos Respublikos ribų. Todėl, advokato nuomone, kardomoji priemonė turėtų būti panaikinta, pažymima teismo atstovo ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audrio Kutrevičiaus antradienį išplatintame pranešime.

Valstybinis kaltintojas prašė šį prašymą atmesti.

Teismas, atmesdamas advokato prašymą, pažymėjo, kad bylos nagrinėjimo metu prokuroras teismui pateikė VRM Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės raštą, iš kurio matyti, kad 2011 metų kovo 16 d. buvo sustabdytas patikrinimui į Latvijos Respubliką vykstantis Latvijos piliečio vairuojamas automobilis, kuriame kaip keleivis vyko ir A.Paleckis

Kadangi A.Paleckis į Latvijos Respubliką vyko negavęs teismo leidimo, jis, teismo nuomone, pažeidė jam skirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, todėl jos panaikinimas sudarytų neribotas galimybes A.Paleckiui išvykti iš savo gyvenamosios vietos ir šios kardomosios priemonės panaikinimas prarastų savo paskirtį, t.y. siekį užtikrinti netrukdomą šios baudžiamosios bylos išnagrinėjimą.

Ši nutartis per 7 dienas gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius