Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pradėjo nagrinėti atleisto iš pareigų Seimo kanclerio skundą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti atleisto iš pareigų Lietuvos Respublikos Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio skundą LR Seimui ir LR Seimo kanceliarijai dėl 2009-05-28 Seimo nutarimo panaikinimo, grąžinimo į pareigas ir vidutinio darbo užmokesčio už visą priverstinės pravaikštos laiką priteisimo.
Gintautas Vilkelis
Gintautas Vilkelis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Gintautas Vilkelis kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydamas pripažinti jo atleidimą iš Seimo kanclerio pareigų pagal Seimo 2009-04-28 nutarimą neteisėtu ir jį panaikinti; grąžinti į buvusias pareigas, priteisiant jam vidutinį darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką. Pareiškėjas mano, kad negalėjo būti atleistas iš Seimo kanclerio pareigų kaip politinio (asmeninio) pasitikėjimo pagrindu priimtas įstaigos vadovas, nes ši pareigybė nėra politinio (asmeninio) pasitikėjimo pareigybė. Seimas, priimdamas nutarimą, nesilaikė valstybės tarnybos teisinius santykius reglamentuojančių teisės normų, kurių privalėjo laikytis, todėl mano, kad jis turėtų būti panaikintas kaip nepagrįstas ir neteisėtas.

Seimas ir Seimo kanceliarija prašo teismo atmesti Gintauto Vilkelio skundą kaip nepagrįstą ir teismui paaiškino, kad Seimo kancleris buvo atleistas iš pareigų laikantis teisės aktų, reikalavimų, nepažeidžiant procedūrų. Atsakovų teigimu, Seimo kancleris į pareigas priimamas politinio (asmeninio) pasitikėjimo pagrindu, neatsižvelgiant į tai, kad Seimo statute nėra tokios tiesioginės nuostatos.  Todėl kancleriui galėjo būti taikomas Valstybės tarnybos įstatymas su Seimo statute numatytomis taisyklėmis.

Teismui pareikalavus atsakovus pateikti papildomų dokumentų, administracinės bylos nagrinėjimas atidėtas spalio 1 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius