-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vadybininkė ir direktorius kaltinami sukčiavę motinystės pašalpomis

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai su Tauragės rajono apylinkės prokuratūra baigė tirti baudžiamąją bylą, kurioje sukčiaudami Šilalės bendrovės „SingaTel“ direktorius S.V. ir vadybininkė R.V. siekė gauti daugiau kaip 120 tūkstančių litų motinystės ir vaiko priežiūros pašalpų.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, kaltinamųjų dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimų byla perduota į Šilalės rajono apylinkės teismą.

Tyrimas buvo pradėtas remiantis informacija, gauta iš VSDF Šilalės skyriaus, kad 2008 m. gegužės mėn. naujai priimtai į darbą bendrovėje „SingaTel“ vadybininkei R.V. buvo mokamas nepagrįstai didelis darbo užmokestis. FNTT Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino, kad prekyba mobiliaisiais telefonais ir abonentų suradimu bei įjungimu į vieną iš Lietuvoje veikiančių mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės tinklų besiverčianti ir 4 darbuotojus turinti bendrovė naujai priimtai į darbą vadybininkei R.V. gegužės mėnesį priskaičiavo 10 tūkstančių litų, o birželio–spalio mėnesiais – 5 tūkstančių litų darbo užmokestį.

Toks vadybininkei mokėtas atlyginimas 263 procentais viršijo visų bendrovės darbuotojų atlyginimus kartu sudėjus. Įmonės direktorius ir vyriausiasis buhalteris buvo įdarbinti tik 0,5 etato ir uždirbdavo tik po 292 litus atskaičius mokesčius. Analogišką darbą dirbančių vadybininkų atlyginimas nesiekė 1300 litų, atskaičius mokėtinus mokesčius.

Be to, tyrimo metu paaiškėjo, kad niekas iš įmonės darbuotojų, išskyrus bendrovės vadovą, vadybininkės R.V. darbe nebuvo matę. Bendrovės direktoriaus teigimu, R.V. dirbo namuose ir turėdama bendrovės išduotą mobilųjį telefoną su išankstinio mokėjimo planu skambindavo klientams bei siūlydavo įvairiausias bendrovės paslaugas.

FNTT Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai, atlikę bendrovės buhalterinių dokumentų tyrimą, jokių sąnaudų, susijusių su šiais skambučiais, nenustatė.

Tyrimo metu nustatyta, kad bendrovės „SingaTel“ direktorius S.V. su vadybininke R.V. teikė melagingus duomenis „Sodrai“, pagal kuriuos moteris 2011 m. įgijo teisę gauti 122 tūkst. 626 litus motinystės bei motinystės (tėvystės) pašalpų.

Kaltinamiesiems R.V. ir S.V. už padarytas nusikalstamas veikas, apibrėžtas Baudžiamojo kodekso 300 str. 3 d. (Dokumento suklastojimas ar suklastoto dokumento panaudojimas arba realizavimas) ir 182 str. 2 d. (Sukčiavimas), gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tai jau penktas FNTT Tauragės apskrities skyriaus baigtas ikiteisminis tyrimas, susijęs su motinystės pašalpomis. Šiuo metu po vieną bylą nagrinėjama Šilalės, Jurbarko ir dvi – Tauragės teismuose. Bendra neteisėto užvaldymo suma sudaro apie 400 tūkstančių litų „Sodros“ pašalpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius