-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 17 /15:22

​Vilniaus policija nufilmavo dar vieną leisgyvio vaiko gelbėjimo dramą

Nauja kovos už gyvybę drama sostinėje: televizoriumi priblokštą ir sąmonės netekusį berniuką pareigūnai perdavė medikams.
Užfiksuota dramatiška akimirka
Užfiksuota dramatiška akimirka / Kadras iš filmuotos medžiagos

2015 m. balandžio 17 d. apie 11.15 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai, patruliuojantys kelyje Vilnius-Lyda, 11 km pastebėjo automobilį „Mercedes-Benz“, kurio vairuotoja važiuoja su įjungta avarine šviesos signalizacija, akivaizdžiai pažeidinėja Kelių eismo taisykles, lenkia kitas transporto priemones draudžiamoje vietoje, viršija leistiną greitį.

VIDEO: Vaiko gelbėjimo operacija

Pareigūnai prisivijo ir sustabdė automobilį. Iš jo išbėgo vyras, kuris šaukė, kad jų automobilyje yra vaikas be sąmonės, ant kurio užgriuvo televizorius. Iš automobilio galinės dešinės keleivio sėdynės išlipo moteris su mažamečiu ant rankų.

Vaikas buvo be sąmonės, nereagavo į aplinką, moteris su vaiku buvo pasodinta į policijos tarnybinį automobilį. Bendraujant su motina ji paaiškino, kad Liepkalnio g., prie prekybos centro „Maxima“ jų turi laukti greitosios pagalbos ekipažas, kurį iškvietė iš karto po įvykusios nelaimės.

Privažiavus nurodytą vietą, greitosios pagalbos automobilio nebuvo, todėl priimtas sprendimas mažametį vežti tiesiai į artimiausiai esančias Antakalnio klinikas, priėmimo skyrių. Apie tai skubiai informuoti Vilniaus apsk. VPK OVS budėtojai, kurie toliau bendravo su medikais. Privažiavus prie klinikų, vaikas atgavo sąmonę ir automobilyje pasigirdo mažamečio verksmas. Antakalnio klinikose vaikas perduotas į medikų rankas.

Moteris pareigūnams paaiškino, kad būdami viešbutyje, Vilniaus r., šventė vestuvių antrą dieną. Būnant kambaryje, ji krovėsi daiktus, o mažametis vaikas žaidė šalia. Staiga išgirdusi smūgį ji atsisuko ir pamatė, kad ant jos mažamečio vaiko (gimusio 2013 m.) užgriuvo televizorius.

Vaikas prarado sąmonę. Moteris apie tai pranešė vyrui, paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, o kad negaištų laiko, greitai įsėdo į automobilį bei judėjo greitosios pagalbos link, kol juos sustabdė policija. 

Pareigūnai nuoširdžiai tikisi, kad mažas berniukas greitai pasveiks ir linki stiprybės jo tėvams.

15min.lt primena, kad praėjusį vasarį Vilniaus policijos pareigūnai panašiai buvo sublizgėję per dramatišką užspringusio kūdikio gelbėjimo operaciją sostinės Nemenčinės plente (žr. susijusius straipsnius ir filmuotą medžiagą apačioje). Vaiką išgelbėjus, prie šios operacijos prisidėję policininkai ir medikai sulaukė ne tik apdovanojimų, bet ir pasaulinės žiniasklaidos liaupsių.

VIDEO: Vilniaus kelių policijos pareigūnai padėjo išgelbėti kūdikio gyvybę

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius