Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus policininkai darbe nebesijaus kaip landynėje: renovuotas siaubingai apleistas komisariatas

Trečiadienį iškilmingai atidarytos renovuotos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato patalpos. Tačiau ne paslaptis, kad kad kai kurių Lietuvos komisariatų pareigūnai vis dar dirba išties apgailėtinomis sąlygomis.
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atidarymas.
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atidarymas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apžiūrėti renovuotų patalpų atvyko Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas, kiti garbingi svečiai.

Komisariato pastatų Vilniuje, Algirdo g. 20, kapitalinio remonto projektas, kurį Policijos departamentas įtraukė į investicinių projektų sąrašą, buvo pradėtas 2012 m. Per 6 mėnesius buvo paruoštas techninio projektas ir atlikta projekto ekspertizė, gautas Vilniaus miesto savivaldybės rašytinis pritarimas kapitalinio remonto darbams atlikti, pažymi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai.

Atlikti pastatų komplekso remonto darbai. Administracinio pastato bendras plotas – 1 227,42 kv. m., ūkio pastato – 90 kv. m, dirbtuvių pastato – 55,49 kv. m. Bendra projekto vertė – 4,1 mln. Lt. Minėto objekto rangos statybos darbus atliko bendrovė „Irdaiva“. Pažymėtina, kad darbų pabaiga pagal sutartį buvo numatyta šių metų pabaigoje, tačiau, gavus papildomą finansavimą, darbai atlikti ankščiau laiko. Kol buvo vykdomi statybos darbai, komisariato darbuotojai buvo laikinai perkelti į patalpas, esančias Sodų g. 23, Vilniuje.

Kapitalinio remonto metu buvo atlikti kai kurių esamų  patalpų perplanavimo darbai: yra atskirtos interesantų aptarnavimo ir darbo su pristatytais asmenimis zonos, padidėjo darbo kabinetų skaičius ir kabinetų plotas, pagrindinis pastato įėjimas iš Algirdo gatvės pusės pritaikytas žmonėms su negalia, pagerintas ir patobulintos budėtojų padalinio ir ginklų saugojimo patalpų įrengimas, įrengta vėdinimo sistema, suremontuotas šiluminis mazgas ir šildymo sistema, pakeisti langai ir durys, atlikti kiti būtini darbai.  

Į atnaujintas patalpas sugrįš 85 darbuotojai, o atnaujinta ginklų saugykla naudosis 141 pareigūnas.

Renovuoto komisariato viršininko Arūno Paulausko teigimu, iš esmės pagerintos darbo sąlygos padės kelti policijos teikiamų paslaugų kokybę ir pasitarnaus darbuotojų motyvacijai, interesantų patogumui.

Ne paslaptis, kad kai kurių Lietuvos komisariatų pareigūnai dar visai neseniai dirbo išties apgailėtinomis sąlygomis: aptrupėjusios, pelėsiais išmargintos sienos, nubyrėjusios plytelės, klibantys laiptai, prasta ventiliacija arba jos nebuvimas, blausią šviesą skleidžiančios lempos.

Pasak Policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio, tai jau vienuoliktas renovuotas objektas, netrukus renovacija laukia ir Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius