Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus rajone Toras ir pasieniečiai nutraukė neteisėtą Kubos piliečio kelionę

Vilniaus rajone neteisėtai valstybės sieną perėjusiam Kubos piliečiui nepavyko pasislėpti nuo gausių VSAT pajėgų ir net dviejų tarnybinių keturkojų.
Tarnybinis šuo Toras
Tarnybinis šuo Toras / VSAT archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai ties Vilniaus rajono Kiemėnų kaimu vaizdo stebėjimo sistemomis užfiksavo įtartiną asmenį, atėjusį iš Baltarusijos. VSAT pareigūnų stebimas pažeidėjas netrukus perlipo apsauginę tvorą ir spėriai patraukė į Lietuvos gilumą.

Į įvykio vietą nedelsiant išvyko Padvarionių užkardos patruliai, Specialiosios paskirties užkardos ekipažas ir du kinologai su tarnybiniais šunimis.

Vienas iš keturkojų talkininkų, vokiečių aviganis Toras, paieškos grupę aptiktais pėdsakais nuvedė 4 kilometrus, kol buvo gautas pranešimas, jog pažeidėjas sulaikytas. Jo kelionę ties Vilniaus rajono Vindžiūnų kaimu nutraukė paieškoje dalyvavęs specialiosios užkardos pasienietis.

Paaiškėjo, kad į Lietuvą neteisėtai atklydo 33 metų Kubos pilietis. Užsienietis VSAT pareigūnams pateikė savo vardu išduotą pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos, suteikiančios teisę dokumento savininkui atvykti ir teisėtai būti bendrijos erdvėje.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kubos piliečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Vyras po apklausos uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius