-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje nuteistas marokietis, kandžiojęs moterų rankas ir atiminėdavęs jų rankines

Teismas Vilniuje išnagrinėjo ir paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Maroke gimęs Mehdi Tokhsane kaltinamas plėšimo tikslais puldinėjęs moteris.
Mehdi Tokhsane
Mehdi Tokhsane / Aurimo Šrubėno nuotr.

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje šiuo metu laikomas Mehdi Tokhsane nuoširdžiai žada rūpintis sugyventinės, kuri yra gydoma nuo priklausomybės narkotikams, vaikais. Į šią aplinkybę atsižvelgusi teisėja nutarė šio marokiečio kol kas nesodinti į kalėjimą, o skirti tik lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Pirmadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme šis 30-metis afrikietis išgirdo nuosprendį baudžiamojoje byloje.

Marokietis nuteistas, nes Lietuvoje apiplėšimo tikslu puldinėdavo moteris. Jam skirtas 2 metų laisvės atėmimas, bausmės vykdymą atidedant metams.

Bylos duomenimis, viena jo auka buvo taip įsitvėrusi į savąją rankinę, kad nepaleido jos netgi tada, kai marokietis ėmė kandžioti jos rankas.

Moteris nepasidavė – priešinosi fiziškai bei pradėjo rėkti, kad atkreiptų aplinkinių dėmesį.

Rankinės vilnietė taip ir nepaleido, todėl konkrečiai šis nusikalstamas epizodas afrikiečio byloje įvertintas ne kaip plėšimas, o tik pasikėsinimas apiplėšti.

Šioje byloje M.Tokhsane pripažintas kaltu iš viso dėl trijų nusikaltimų. Vienas jo išpuolių įvertintas tik kaip atviroji vagystė, nes tąkart moters rankinę jis sugebėjo pačiupti nenaudodamas fizinio smurto, grasinimų, nesužalojęs vilnietės.

Trečiasis nusikalstamas epizodas kvalifikuotas kaip tikrų tikriausias plėšimas. Mat jo metu afrikietis panaudojo smurtą: smogė nukentėjusiajai į nugarą, o jai parkritus, čiupo rankinę ir pabėgo.

Teismas atsižvelgė ir jį tai, kad kaltinamasis žada atlyginti visoms trims nukentėjusiosioms padarytą žalą. Juolab civiliniai ieškiniai nėra labai dideli, bendra jų suma nesiekia nė poros tūkstančių litų.

Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad M.Tokhsane pripažino visus jam pareikštus kaltinimus ir nuoširdžiai gailėjosi dėl savo poelgių. Atsakomybę sunkinančių aplinkybių šioje byloje nėra.

M.Tokhsane Lietuvoje iki šiol neteistas, net nebaustas administracine tvarka. Tačiau jo asmenybę neigiamai charakterizuoja afrikiečio poelgiai – savo taikiniais jis rinkosi beginkles dailiosios lyties atstoves.

Šiandienis Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjos Nijolės Žimkienės marokiečiui M.Tokhsane paskelbtas nuosprendis dar neįsiteisėjo, jis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius