-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje sulaikyti du brangų paveikslą pavogę įtariamieji

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai sulaikė du įtariamuosius, pagrobusius brangų paveikslą.
Antrankiai
Antrankiai / Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus policija, šių metų rugsėjo 29 d. į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus kreipėsi pilietė V.F. ir pareiškė, kad apie 11.20 val. į jos buto, esančio Žaliųjų ežerų gatvėje, duris paskambino nepažįstamas vyriškis ir paprašė įleisti į butą patikrinti vandens skaitiklių.

Pareiškėjai atidarius buto duris, nepažįstamasis papurškė į akis ašarinių dujų ir įsibrovė į butą. Užpuolikas pagrobė ant sienos pakabintą (140x100 cm dydžio, 1964 m. tapytą) paveikslą bei kitų daiktų.

Vilniaus aps. VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. (Plėšimas), 2 d. (Tas, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą arba panaudojęs nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų).

Penktadienį Vilniaus apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai surengė slaptą operaciją ir Šv.Stepono gatvėje sulaikė vilnietį D.K. (gim. 1981 m.) bei Kupiškio rajono gyventoją A.P. (gim. 1979 m.). Jie lombarde ketino realizuoti pagrobtą paveikslą. Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Tyrėjai nustatė, kad šį nusikaltimą organizavo D.K., kuris neseniai remontavo šiame name esantį butą ir girdėjo, kad šalia esančiame bute yra labai brangus paveikslas, kurio vertė gali siekti apie pusę milijono litų.

Vėliau D.K. suplanavo ir įvykdė šį sunkų nusikaltimą. Atlikdami kratas pareigūnai rado ir kitų vogtų daiktų, jie bus grąžinti teisėtai savininkei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius