-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje teisiamam L.Mickui kelios rasistinės replikos etiopei Eskedar jau kainavo 1 000 eurų

Teismas Vilniuje išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Laurynas Mickus kaltinamas viešai užgauliojęs Etiopijos pilietę Eskedar Maštavičienę dėl jos rasės.
Laurynas Mickus
Eskedar Maštavičienė ir Laurynas Mickus teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Norėdamas užglaistyti savo kaltę, teisiamasis Laurynas Mickus jau pervedė nukentėjusiai etiopei tūkstantį eurų. Maža to, jau dešimtus metus Lietuvoje gyvenančios juodaodės moters lietuvis viešai atsiprašė.

Vis dėlto L.Mickui iškeltą bylą kuruojanti prokurorė mano, kad to negana – valstybės kaltintoja pasiūlė teismui pripažinti jį kaltu dėl asmens įžeidimo rasistiniu pagrindu ir dar paskirti solidžią baudą.

Bylos duomenimis, 2015 m. liepos 14 d. vakarą, apie 22 val., L.Mickus Vilniuje, Baltupių rajono Didlaukio gatvės kieme, sėdėjo automobilyje, kai pro šalį ėjo Eskedar.

Už lietuvio ištekėjusią, tris vaikus mūsų šalyje auginančią, sklandžiai lietuviškai šnekančią ir optimizmu garsėjančią juodaodę moterį jis pavadino negre ir uždavė kvailą nekorektišką klausimą apie beždžiones.

Beje, iš Didžiosios Britanijos grįžęs emigrantas šį išpuolį vykdė savo vaiko akivaizdoje – mažametis tuo metu irgi sėdėjo mašinoje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas verdiktą L.Mickui paskelbs lapkritį.

E.Maštavičienė minėjo, kad dėl teisiamojo išpuolio jai iki šiol yra skaudu, tačiau teisiamojo atsiprašymo nuoširdumu ji neabejoja ir jam atleido. Ši aplinkybė gali pagerinti L.Mickaus padėtį prieš gresiantį nuosprendį. Geriausiu atveju, kaip pripažinęs kaltę ir susitaikęs su nukentėjusiąja, jis apskritai gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius