Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visiškai girtą motociklininką per avariją užgriuvo jo plieninis žirgas, tačiau vaikinas nenukentėjo

Dieveniškių pasieniečiams nepaklusęs girtas vilnietis spruko motociklu „Suzuki“, tačiau jo nesuvaldė ir griuvo. Policijos pareigūnai vyrui nustatė 2,59 promilės girtumą.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: motociklo avarija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sekmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai prie sienos su Baltarusija esančiame Šalčininkų rajono Dieveniškių miestelyje patikrinimui stabdė motociklininką. Vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam nurodymui sustoti ir padidinęs greitį nulėkė Dieveniškių gatvėmis. Tarnybiniu visureigiu įjungtais švyturėliais bei garso signalais pasieniečiai jį nusivijo.

Gaudynės tęsėsi tik kilometrą iki tos vietos, kur baigiasi asfaltas ir prasideda žvyrkelis. Jame dideliu greičiu lėkęs bėglys nesuvaldė motociklo ir griuvo. Kai pasieniečiai atskubėjo į šią vietą, pamatė iš po užgriuvusio motociklo „Suzuki GSX-R 750“ bandantį išlįsti vyrą. Dieveniškių užkardos pareigūnai jį sulaikė ir nuvežė į užkardą.

Paaiškėjo, kad tai – vairuotojo pažymėjimo neturintis 24-erių Vilniaus gyventojas. Griūdamas nuo motociklo jis nenukentėjo, todėl medikų pagalbos neprireikė. Motociklas buvo nežymiai apgadintas. Į Dieveniškių užkardą atvykę Šalčininkų rajono policijos pareigūnai vyrui nustatė 2,59 promilės girtumą.

Sulaikytąjį ir motociklą pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams, o vilniečiui už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai jam gresia bauda nuo 3000 iki 4000 litų.

Be to, Šalčininkų policininkai motociklininkui už vairavimą neblaiviam pradėjo dar vieną administracinės bylos teiseną, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius