-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2009-ieji Rusijos ekonomikai bus blogiausi per pokario istoriją

Rusijos vicepremjeras ir finansų ministras Aleksejus Kudrinas mano, kad 2009 metai bus itin sunkūs Rusijos ir pasaulio ekonomikai, remdamasi žiniasklaida, rašo naujienų svetainė NEWSru.com.
Pinigai
Pinigai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 2 Rusija Ekonomika

„Tai bus blogiausi pasaulio ekonomikai metai pokario laikotarpiu“, – sakė šeštadienį televizijos kanalo „Vesti-24“ tiesioginėje laidoje.

Finansų ministerijos vadovas pažymėjo, kad infliacija Rusijoje bus didelė, didesnė nei 13 proc. Pasak jo, „devalvacija sukels papildomą infliaciją“, tai yra infliacija didės vis greičiau.

„Devalvacija tolydžio vis labiau jaučiama, turimas omenyje rublio kurso silpnėjimas. Dabar ji pasiekė 29 rublius už dolerį, o kažkada buvo 24. Dabar mes planuojame, kad vidutiniškai kitais metais bus 31-32 (rubliai)“, – pažymėjo Finansų ministerijos vadovas.

A.Kudrinas mano, kad kitais metais šalies biudžeto deficitas gali pasiekti 1,5-2,5 trln. rublių.

„Tai reiškia, kad devalvacija sukels papildomą infliaciją. Visos importuojamos prekės pabrangs. Infliacija Rusijoje didės. Jungtinėse Valstijose mažės, o Rusijoje didės. Ir, žinoma palūkanų normos negali būti mažesnės nei infliacija, antraip bankai dirbs nuostolingai, bankrutuos ir iš viso liausis kreditavę ekonomiką“, – aiškino vicepremjeras.

A.Kudrinas mano, kad kitais metais šalies biudžeto deficitas gali pasiekti 1,5-2,5 trln. rublių.

Remiantis jo prognozėmis, būtent tokios sumos pajamų biudžetas negaus 2009 metais, jas „teks padengti iš rezervų fondo“. Tačiau jis patikslino, kad tai tik išankstinės prognozės.

A.Kudrinas patikino, kad finansų problemos nebus sprendžiamos socialinės srities sąskaita, o biudžetininkų interesai nenukentės.

„Mes kiek perorientuosime išlaidas, bet jų nemažinsime. Tai neatsilieps nei darbo užmokesčiui, nei pensijai. Visi šie biudžeto išlaidų straipsniai bus visiškai vykdomi. Biudžetininkams nėra ko nuogąstauti. – nei kariams, nei gydytojams ir mokytojams, gaunantiems algas iš biudžeto. Rusijos subjektuose darbo užmokesčiui socialinėms pašalpoms išmokėti visada lėšų pakaks“, – pabrėžė jis.

Neliečiamos, pasak jo, bus ir išlaidos 2014 metų žiemos olimpiadai parengti bei jos objektams pastatyti. Kaip sakė A.Kudrinas, žiemos žaidynės turi įvykti.

„Olimpiadai surengti mums lėšų užteks, mes nematome jokio dramatiško visų pajamų, kurios leistų mums užbaigti šias statybas, mažėjimo“, – pridūrė jis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius