Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

70 metų Sibiro taigoje pragyvenusi atsiskyrėlė plečia ūkį – dovanų paprašė ožio ir gaidžio

Paslaptinga atsiskyrėlė, gimusi ir visą gyvenimą praleidusi Sibiro taigoje, o keturis dešimtmečius – be jokio kontakto su išoriniu pasauliu, gyvena nebe viena. Ji neseniai praplėtė savo ūkį – dovanų sulaukė ožio ir gaidžio. Nors moteris jau seniai buvo priversta pratintis prie civilizacijos ir prieš ketvirtį amžiaus palaidojo visus artimuosius, palikti savo namus ir keltis į miestą atsisako.
Agafija Lykova
Agafija Lykova / altai-detail.ru nuotr.
Temos: 1 Taiga

Agafjos Lykovos tėvas kartu su žmona ir dviem vaikais į taigą pasitraukė tarpukariu, kad išvengtų bolševikų pradėto sentikių persekiojimo. Čia sutuoktiniai susilaukė dar dviejų atžalų. Atsiskyrusi šeima pragyveno apie 40 metų ir net negirdėjo apie Antrąjį pasaulinį kartą, kol 1978-aisiais ją visiškai netikėtai aptiko rusų geologai.

Šeši žmonės gyveno pačių šiaip ne taip susiręstame būste, iš bado kartais valgydavo medžių žieves ir batus, bet nesutiko palikti savo lūšnos ir grįžti į civilizuotą gyvenimą. Daugiau apie juos galite paskaityti čia.

modernlib.ru nuotr./Agafija Lykova
modernlib.ru nuotr./Agafija Lykova

Jauniausia Lykovų dukra Agafja vasario pabaigoje sulaukė svečių, skelbia lenta.ru. Vieno draustinio darbuotojai atvežė ožį ir gaidį, kurių paprašė pati senutė. Ji pranešė, kad ūkyje trūksta būtent šių augintinių. A.Lykova jau anksčiau augino vištas, ožkas, kates ir šunį vardu Taiga.

Kai svečiai susirengė namo, moteris paprašė kartu pasiimti dvi kates, kurios kol kas apsigyveno draustinyje. Jo darbuotojai gyventojams paskelbė keturkojams ieškantys naujų šeimininkų.

Anot draustinio darbuotojų, A.Lykova yra sveika, tačiau dėl senyvo amžiaus jai vis sunkiau prižiūrėti ūkį. Todėl svečiai pasistengė nuveikti kai kuriuos darbus: prikapojo malkų, ėjo atnešti vandens, nukasė sniegą, išvalė gardus.

VIDEO: Sibiro taigos atsiskyrėliai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius