Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka gerina Baltarusijos ekonomikos įvaizdį

Aleksandras Lukašenka pasitelkė garsius specialistus iš Didžiosios Britanijos, kad pagerintų Baltarusijos ekonomikos įvaizdį, kuris pritrauktų investicijų, informuoja „Lietuvos žinios“.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka dalyvavo forume Belarus EXPO 2009.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A.Lukašenka nusprendė pataisyti Baltarusijos įvaizdį pasitelkęs naują specialistą iš Didžiosios Britanijos, gelbėti padėties pakviestas lordas Peteris Selwynas Gummeris Chadlingtonas, britų ryšių su visuomene kompanijos „Huntsworth“ vadovas. Tačiau ir naujasis specialistas kelia daug abejonių. Jo reputacija nekokia. Žymiausias jo karjeros epizodas – atleidimas iš Didžiosios Britanijos karališkosios operos direktoriaus pareigų 1997 metais. Per dvejus metus net palaikomas Vyriausybės P.Chadlingtonas sugebėjo privesti ją prie bankroto.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad Baltarusijos prezidentas jau turėjo įvaizdžio kūrėją iš Anglijos – lordą Timothy Bellą, vadovavusį trims sėkmingoms Margaret Thatcher rinkimų kampanijoms ir kūrusį įvaizdį Borisui Berezovskiui, tačiau sutartis su juo galiojo tik metus. Taip ir liko paslaptis, kuo jis neįtiko A.Lukašenkai. Iš tiesų britas nemažai nuveikė gerindamas įspūdį apie Baltarusijos vadovą.

Didžiausia Baltarusijos problema ekonomikos įvaizdžio srityje – investicijos. Jų pritraukimu ir užsiims lordas Chadlingtonas. Socialistinės struktūros ir autoritarinio režimo šalis turi tapti patraukli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius