Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 31 /08:40

„Air Canada“ lėktuvas su 300 keleivių pateko į stiprią turbulenciją, dešimtys keleivių sužeista

Kanados oro linijų „Air Canada“ lėktuvas su daugiau kaip 300 keleivių pateko į stiprią turbulenciją. Apie 20 keleivių buvo sužeista, daugelis jų nugabenti į ligonines, pranešė TV kanalas „CBC“.
„Air Canada“ lėktuvai
„Air Canada“ lėktuvai / „Scanpix“ nuotr.

Orlaivis skrido iš Šanchajaus (Kinija) į Kanados miestą Torontą. Orlaivyje „Boeing 777-300ER“ buvo 332 keleiviai ir 19 įgulos narių, pranešė naujienų agentūra „TASS“. 

Lėktuvas avariniu būdu leidosi Kanados mieste Kalgaryje. 

„Air Canada“ patvirtino, kad orlaivio keleiviai patyrė įvairių sužalojimų, juos prireikė vežti į ligoninę. Vis dėlto tikslaus aukų skaičiaus oro linijos nepranešė. CNN skelbia, kad sužeidimai smulkūs – nė vienam keleiviui pavojus gyvybei negrėsė. CNN praneša apie 13 žmogų ligoninėje. 

Kanados TV kanalo „CTV“ pranešimais, mažiausiai šeši žmonės į greitosios pagalbos automobilius iš lėktuvo nugabenti neštuvais. 

Lėktuvo keleivis Gordas Murray „CBC News“ teigė, kad viskas galėjo baigtis daug blogiau. 

„Air Canada“ lėktuvas patyrė stiprią turbulenciją

„Buvo truputį baisu, tačiau visa lėktuvo įgula dirbo labai profesionaliai. Jie elgėsi labai gerai. Visi išliko ramūs“, – pasakojo orlaiviu skridęs vyras.  

G.Murray dažnai skraido darbo reikalais: „Tai buvo stipriausia turbulencija, kurią man yra tekę patirti.“ Vyras pasakojo, kad įgula perspėjo, jog netrukus „truputį pakratys“. „Jie puikiai komunikuoja“, – teigė keleivis. Pirmiausia planuota leistis Edmontone. Lėktuvu skridę medikai padėjo sužeistiesiems. 

Šalia G.Murray miegojo keleivė Linda. Ji nebuvo prisisegusi diržo. „Ji tiesiog išlėkė į orą lėktuvo salone“, – pasakojo vyras. ​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius