Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Qaeda“ lyderis bin Ladenas patogiai gyvena Pakistane, praneša CNN (atnaujinta 14.02 val.)

Tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vadovas Osama bin Ladenas patogiai gyvena name Pakistano šiaurės vakaruose netoli savo padėjėjo Aymano al Zawahiri namų, televizija CNN pirmadienį citavo vieno NATO pareigūno žodžius.
O.bin Ladenas
O.bin Ladenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Saudo Arabijoje gimęs kovotojų islamistų lyderis, ieškomas dėl 2001 metų rugsėjo 11 dieną Jungtinėse Valstijose įvykdytų atakų, yra saugumas vietos gyventojų ir „kai kurių Pakistano žvalgybos tarnybų narių“, nurodė CNN.

Televizija taip pat praneša, kad antrasis pagal rangą „al Qaeda“ vadovas – Egipte gimęs A.al Zawahiri – gyvena netoli O.bin Ladeno namų.

„Niekas iš “al Qaeda„ negyvena urve“, – CNN savo tinklalapyje citavo neįvardytą NATO pareigūną.

„Pareigūnas taip pat patvirtino JAV išvadą, kad Talibano lyderis mula Omaras per kelis pastaruosius mėnesius judėdavo tarp Pakistano miestų Kvetos ir Karačio“, – sakoma pranešime.

Pakistano institucijos neigia teigiančios apsaugą teroristų lyderiui, už kurį Jungtinės Valstijos yra pasiūliusios 25 mln. dolerių atlygį.

Manoma, kad kalnuotas Pakistano regionas Šiaurės Vaziristanas, kuris ribojasi su Afganistanu, yra afganų, pakistaniečių ir arabų kovotojų židinys. Taip pat seniai įtariama, kad šiame regione slapstosi O.bin Ladenas.

Pakistano pareigūnai neigė užtikrinantys apsaugą šiam teroristų lyderiui.

„Šis teiginys nepagrįstas; mes jį atmetame, – vienas anonimu pageidavęs likti Pakistano URM pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP. – Šis pranešimas nepagrįstas jokiais įrodymais ir buvo paskelbtas vien tam, kad būtų apjuodintas Pakistanas“.

Pareigūnas pridūrė, kad Pakistano saugumo pajėgos veikia Šiaurės Vaziristane ir kituose genčių regionuose, todėl gavus informacijos, kad kažkur slapstosi aukšti „al Qaeda“ lyderiai, „mes nedelsdami imtumėmės veiksmų“.

Vienas NATO atstovas sakė, kad Aljansas kol kas negali pakomentuoti CNN pranešimo.

Manoma, kad O.bin Ladenas pabėgo iš Tora Boros regiono Afganistane, kuris buvo Talibano tvirtovė per JAV vadovaujamų pajėgų invaziją 2001 metų pabaigoje.

Tai įvyko netrukus po to, kai buvo nuverstas saugų prieglobstį „al Qaeda“ vadovui suteikęs islamistų režimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius