Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Liebermanas: tiesioginės derybos su palestiniečiais – rudenį

Izraelis gali sėsti prie tiesioginių derybų su palestiniečiais stalo jau šį rudenį, įsitikinęs žydų valstybės užsienio reikalų ministras Avigdoras Liebermanas.
Palestiniečių kovotojai
Palestiniečių kovotojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vakar premjeras Benjaminas Netanjahu susitiko su Jungtinių Valstijų prezidentu Baracku Obama. (...) Panašu, kad rugsėjo mėnesį galėtų būti pradėtos tiesioginės derybos su palestiniečiais. Su Egiptu ir Jordanija palaikome geriausius santykius Artimuosiuose Rytuose. Su šiomis valstybėmis esame pasirašę taikos sutartis, manau, kad tai padėtų mūsų santykiams ir su palestiniečiais“, – trečiadienį su oficialiu vizitu lankydamasis Lietuvoje žurnalistams sakė A.Liebermanas.

Paklaustas, kaip reaguoja į Turkijos reikalavimą Izraeliui atsiprašyti už birželį Viduržemio jūroje įvykusią nelaimę, kai Izraelio kariams įvykdžius reidą prieš laivų flotilę, kuri gabeno humanitarinę pagalbą į Gazos ruožą, žuvo devyni turkai, A.Liebermanas teigė, kad Izraelis neketina atsiprašyti.

„Turkija nusprendė pakeisti savo politiką. Matėme, kaip ši šalis balsavo Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje dėl sankcijų Iranui. Matome labai glaudų jos bendradarbiavimą su Iranu, Sirija. Manau, kad tai yra jų vidaus politikos procesas ir tai yra jų teisė. Neturime jokios intencijos kištis į jų vidaus politiką. Nemanau, kad turėtume eskaluoti savo dabartinių santykių su Turkija. Nesirengiame šios valstybės atsiprašyti. Tai jų pasirinkimas ir mes gerbsime visus jų sprendimus“, – pabrėžė žydų valstybės diplomatijos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius