-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikai: Kremlius jau nusprendė likviduoti A.Lukašenką

Kremlius numatė radikalų variantą – įtraukti Baltarusijos kariuomenę į karą prieš Ukrainą. Visų pirma Rusija planavo likviduoti apsiskelbusį Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką ir įgyti jo kariuomenės kontrolę.
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka / „AP“/„Scanpix“

Kaip pastebi Roberto Lansingo instituto (RLI) analitikai, šaltiniai Rusijos karinėje vadovybėje patvirtino, kad Kremlius jau nusprendė eliminuoti A.Lukašenką.

Anot analitikų, Kremlius planuoja pateikti išgalvotus įrodymus apie „Ukrainos ir Lenkijos dalyvavimą vadovaujant NATO žvalgybai“ A.Lukašenkos nužudyme, net jei bandymas bus nesėkmingas. Ši situacija formaliai taps priežastimi tiesioginiam Baltarusijos karių dalyvavimui kare prieš Ukrainą.

Teigiama, kad artimiausiomis dienomis Rusijos Federacijos karinė žvalgyba gali pabandyti sukurti scenarijų su pasikėsinimu į Baltarusijos prezidentą A.Lukašenką arba jo imitaciją. Šios operacijos tikslas bus įbauginti Baltarusijos diktatorių, paskatinti jį duoti įsakymą stoti į karą Rusijos pusėje.

Pasak analitikų, GRU jau rengia A.Lukašenkos nužudymo operacijos scenarijų. Spėjama, kad tuomet jo vietą užims dabartinis KSSO generalinis sekretorius Stanislavas Zasas, kilęs iš Černihivo srities, visiškai ištikimas Rusijos Federacijai.

Analitikai mano, kad Rusija nori sujungti dvi armijas. Tada A.Lukašenka neteks galimybės valdyti šalį. Šiuo metu yra didelė rizika, kad diktatorius neteks savo pareigų, o jo vietą užims marionetė S.Zasas.

„Rusija greičiausiai surengs ginkluotas provokacijas Baltarusijoje, kad paskatintų Lukašenką stoti į karą. Tačiau baimė prarasti valdžią išliks pagrindinė kliūtis jam kelyje į šį žingsnį. Naujausi šaltinių Maskvoje pranešimai patvirtina ankstesnes instituto analitikų prognozes apie dramatišką scenarijų A.Lukašenkai“, – reziumuoja analitikai.

Prieš kelias dienas Baltarusijos diktatorius A.Lukašenka pareiškė, kad jo 40 tūkst. kariuomenė nepajėgi padėti Rusijai kariauti prieš Ukrainą, nors ir pripažino, kad jo šalis kare dalyvauja kitaip.

Baltarusijos diktatorius pareiškė, kad Baltarusija tik „pablogintų padėtį“, jei į Rusijos karą Ukrainoje tiesiogiai įsitrauktų jos ginkluotosios pajėgos. „Tai nėra Baltarusijos vaidmuo šiame konflikte“, – sakė A.Lukašenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius