Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 06

Analitikas siunčia įspėjimą dėl Sakartvelo: jei bus nusileista Kremliui, išsivaduoti padės tik karas

Sakartvele tęsiasi neramumai, nes vyriausybė nori glaudesnės sąjungos su Rusija, tačiau didžioji dalis žmonių žvalgosi į Europos pusę. Situacija Sakartvele šiek tiek panaši į padėtį Ukrainoje prieš 10 metų – einama link spalvotosios revoliucijos, leidiniui „Postimees“ sako saugumo analitikas Erkkis Koortas.
Protestas Sakartvele
Protestas Sakartvele / „AFP“/„Scanpix“

Nuo balandžio 9 dienos, kai valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ vėl ėmėsi planų priimti įstatymą, kuris, anot kritikų, primena Rusijos teisės aktus, naudojamus Kremliaus oponentams nutildyti, Kaukazo regiono valstybę apėmė masiniai antivyriausybiniai protestai.

Jei įstatymas bus priimtas, visos nepriklausomos NVO ir žiniasklaidos organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo lėšų iš užsienio, turės užsiregistruoti kaip „organizacija, veikianti pagal užsienio valstybės interesus“.

Praėjusiais metais kilusi antivyriausybinių protestų banga privertė „Sakartvelo svajonę“ atsisakyti panašaus teisės akto.

Dabartinę situaciją šalyje apžvelgęs saugumo analitikas E.Koortas sako, kad įvykiai svarbūs ne tik pačiam Sakartvelui ir Europai – viską atidžiai stebi Maskva, kuri negali sau leisti prarasti turimos įtakos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius