Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anot rusų politologo, Lukašenka, blogindamas santykius su Rusija, gali netekti savo šalies elito palaikymo

Emocinga Baltarusijos prezidento reakcija į Maskvos susirūpinimą, susijusį su incidentu prie Rusijos ambasados Minske, gali baigtis tuo, kad Baltarusijos politinis elitas, kurio netenkina ekonominės blogėjančių su Rusija santykių pasekmės, gali nusigręžti nuo Aleksandro Lukašenkos, mano Tarptautinio politinės ekspertizės instituto generalinis direktorius Jevgenijus Minčenka.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Baltarusijos prezidento elgesys vis labiau tampa iracionalus ir emocingas. Ir, sprendžiant iš visko, baltarusių elitui jau kyla klausimas, kiek laimi ar, atvirkščiai, pralaimi Minskas dėl šių nuolatinių Lukašenkos metamų kaltinimų Rusijai“, – trečiadienį agentūrai „Interfax“ sakė J.Minčenka.

Pasak politologo, negalima atmesti nuomonės, kad elitas gali nusigręžti nuo šalies lyderio.

„Viena vertus, Lukašenka pakankamai tvirtai kontroliuoja elitą. Bet, kita vertus, kažkuriuo momentu gali atsitikti taip, kad baltarusių privilegijuotiems visuomenės sluoksniams gali kilti klausimas, ar reikalingas šaliai toks emocingas ir nesitvardantis prezidentas, siekiantis apsunkinti santykius su Rusija“, – mano ekspertas.

Jis įsitikinęs, kad jau dabar subrendo tam tikros prielaidos pakeisti Baltarusijos politinio elito požiūrį į šalies prezidentą.

„Lukašenka dėl savo propagandinio įniršio pamažu pradeda prarasti Baltarusijos elito pasitikėjimą. Daugelis Minske jau suprato, kad tokia prezidento pozicija yra pernelyg kieta ir galų gale pridarys Baltarusijai ekonominių nuostolių“, – sakė J.Minčenka.

A.Lukašenka trečiadienį pareiškė, kad Baltarusijos teisėtvarkos organai atidžiai tiria versiją, kad Rusija gali būti susijusi su incidentu Rusijos ambasados teritorijoje Minske.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius