Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanota A.Lukašenkos žmona

Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos žmona yra nematoma, nes niekada nesirodo kartu su savo vyru. Informacija apie ją pasirodo labai retai. Tačiau dabar baltarusiai sužinojo, kad jų lyderio žmona apdovanota Ministrų tarybos garbės raštu.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Atitinkamas dokumentas buvo pasirašytas sausio 8 dieną, bet apie tai paskelbta vėliau. Baltarusijos vadovo žmona buvo įvertinta „už daugiametį našų darbą, aktyvią visuomeninę veiklą, didelį asmeninį indėlį į Šklovo rajono sveikatos apsaugos ir sanatorinio kurortinio gydymo organizaciją“.

Taip visuomenė prisiminė, kad šalies prezidentas turi žmoną. Galiną Lukašenką galima vadinti gyvanašle, nes savo vyro ji beveik nemato ir tyliai gyvena nuošaliame Baltarusijos kaime visų užmiršta. G.Lukašenko, kurios mergautinė pavardė Žolnerovič, pagimdė Baltarusijos prezidentui du sūnus. Jie jau suaugę, o 1994 metais, A.Lukašenką išrinkus Baltarusijos prezidentu, persikėlė pas tėvą į Minską.

Galina liko gyventi Mogiliovo srities Šklovo rajone. Anksčiau paliktoji žmona dirbo vaikų darželio vedėja, o pastaruoju metu rūpinasi rajono „sanatoriniu kurortiniu gydymu“. A.Lukašenka vedė Galiną 1975 metais, tačiau nežinoma, nei kodėl jie susituokė, nei kodėl jis su ja neišsiskiria, nors tai galėtų padaryti labai greitai. Per visą prezidentavimo laiką Baltarusijos prezidentas tik vieną kartą viešai pasirodė su savo žmona. Galina turi jo asmeninio telefono numerį, tačiau skambina labai retai, nes jie neturi apie ką kalbėtis.

Nuolat po šalį sklandantys gandai apie valstybės vadovo meilės romanus pasiekia ir jos ausis, tačiau ji nesipiktina ir neprotestuoja. 2008–ųjų liepą buvo panešta, kad A.Lukašenka oficialiai pripažino savo nesantuokinį sūnų Nikolajų, gimusį 2004 metais. Prezidentas mėgsta su šiuo berniuku rodytis viešai, o pernai rudenį jį buvo atsivežęs ir į Vilnių, kai buvo atvykęs su vizitu. A.Lukašenka skelbia, kad mažasis Kolia – jo būsimasis įpėdinis. Šį vaiką Baltarusijos prezidentui pagimdė jo asmeninė gydytoja Irina Abelskaja.

O Galina gyvena labai uždarai. Kartą ji papasakojo žurnalistams, kad labai mėgsta melžti savo mylimą karvę Milką ir net leidosi nufotografuojama. Pamatęs nuotrauką, A.Lukašenka įsiuto. Jis atėmė iš jos karvę bei įsakė namą aptverti aklina medine tvora ir šalia įrengti milicijos postą, kad jo žmona būtų nuolat stebima. Galinai leista užveisti tik braškių lysvę, kitų ūkio darbų ji neturi teisės dirbti. A.Lukašenka kartais ją aplanko per gimtadienį, padovanoja mikrobanginę krosnelę arba kavos virimo aparatą.

Galina nekalba apie savo gyvenimą ir santykius su vyru. Šklovo rajone ją daug kas pažįsta ir atsiliepia kaip apie darbščią, geraširdę moterį, kurios darbai iki šiol nebuvo įvertinti. Dabar jai jau įteiktas Baltarusijos ministrų tarybos garbės raštas už nuopelnus valstybei, jos ūkiui, socialinei kultūrinei sferai ir šalies gynybinės galios stiprinimui. Ką apdovanoti tokiais Garbės raštais paprastai sprendžia Baltarusijos ministerijos, valstybiniai komitetai ir kitos vyriausybės institucijos, visuomeninės organizacijos bei kūrybinės sąjungos. Neabejojama, kad pateikus paraišką apdovanoti G.Lukašenko reikėjo gauti šalies prezidento A.Lukašenkos pritarimą. Kas pateikė paraišką apdovanoti valstybės vadovo žmoną, nepranešama. Baltarusijoje kartu su Garbės raštu įteikiama ir 10 bazinių atlyginimų dydžio premija. Vienas bazinis atlyginimas yra 35 tūkst. Baltarusijos rublių, arba 271,25 lito. Tad G.Lukašenko gavo sumą, prilygstančią 2700 litų, o tai gretimos valstybės kaime yra dideli pinigai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius