Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bidenas papasakojo apie slaptą JAV viceprezidento bunkerį

JAV viceprezidentas Joe Bidenas, garsėjantis neapdairiomis kalbomis, galiausiai turbūt pranoko save ir atskleidė galimai slaptą informaciją, turinčią saugoti jo gyvybę – jis išpasakojo, kur yra bunkeris, kuriame iškilus pavojui slepiasi antrasis valstybės asmuo, sekmadienį pranešė „FOX News“.
JAV viceprezidentas Joe Bidenas
JAV viceprezidentas Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neseniai per prestižinės žurnalistų organizacijos „Gridiron Club“ metinę vakarienę su politikais Vašingtone J.Bidenas papasakojo, kad slaptas bunkeris yra Vašingtone po senąja JAV karinio jūrų laivyno observatorija, kuri nuo 1974 metų yra viceprezidentų rezidencija.

J.Bidenas renginio svečiams pranešė, kad slėptuvė yra už masyvių plieninių durų su sudėtingu užraktu ir kad į bunkerį veda siauras koridorius, ant kurio sienų kabo lentynos su komunikacijos įrenginiais.

J.Bideno pasakojimą apie bunkerį, kur per 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro aktus ir po jų slėpėsi tuometinis viceprezidentas Dickas Cheney, girdėjo viena žurnalo „Newsweek“ reporterė.

Eleanor Clift pasakojo, kad J.Bidenas į vakarienę buvo atėjęs vietoj Baracko Obamos, kuris, neskaitant Groverio Clevelando, yra vienintelis į šį susitikimą neatėjęs prezidentas.

J.Bidenas renginio svečiams pranešė, kad slėptuvė yra už masyvių plieninių durų su sudėtingu užraktu ir kad į bunkerį veda siauras koridorius, ant kurio sienų kabo lentynos su komunikacijos įrenginiais.

Pranešime teigiama, jog J.Bidenas sakė, kad jaunas karinio jūrų laivyno karininkas, kuris jį vedžiojo po rezidenciją, parodė ir tą slėptuvę.

Pasak E.Clift, tai pasakodamas dabartinis viceprezidentas leido suprasti, kad nereikia stebėtis D.Cheney idėjomis, kurios kilo slepiantis po žeme.

„FOX News“ primena, kad 2002 metų gruodį tos observatorijos apylinkėse gyvenantys žmonės pasiskundė dėl triukšmingų statybos darbų.

Objekto komendantas tada nusiuntė jiems laišką, kuriame paaiškino, kad pagal spartų grafiką turi būti atlikti „slapti darbai“. Po to gyventojai nusprendė, kad darbininkai stato slėptuvę rezidencijos šeimininkui.

2009 metų sausį, iš karto po naujojo prezidento B.Obamos inauguracijos, tinklalapyje „Google Maps“ buvo galima pamatyti aiškią senosios Karinio jūrų laivyno observatorijos palydovinę nuotrauką.

Prezidentaujant George'ui W.Bushui observatorija ir jos apylinkės atvaizduose būdavo matomos neaiškiai.

Tai toli gražu ne pirmoji apmaudi J.Bideno klaida. Neseniai jis interviu televizijai sakė, kad jei koks nors šeimos narys paklaustų jo apie keliavimą, jis dėl kiaulių gripo patartų vengti viešojo transporto ir uždarų erdvių. Vienos oro linijos atstovas šią pastabą pavadino „baimės sėjimu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius