Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bin Ladenas prisiima atsakomybę už Kalėdų išpuolį lėktuve ir perspėja dėl naujų atakų

„Al Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas garso įraše, kurį sekmadienį paskelbė televizija „al Jazeera“, prisiėmė atsakomybę už bandymą per Kalėdas susprogdinti JAV lėktuvą ir pagrasino tolesnėmis atakomis prieš JAV taikinius.
O.bin Ladenas
O.bin Ladenas

„Žinia, kuri buvo perduota per didvyrio Umaro Farouko (atakuotą) lėktuvą, yra pabrėžti ankstesnes žinias, perduotas jums (rugsėjo) 11–osios (atakų Jungtinėse Valstijose) didvyrių“, – pareiškė O.bin Ladenas.

„Toji (žinia) ta, kad Amerika neturėtų svajoti apie saugumą, kol mes nepatirsime jo, kaip tikrovės, Palestinoje“, – pridūrė jis.

U.F.Abdulmutallabas per Kalėdas bandė susprogdinti bendrovės „Northwest Airline“ lėktuvą, bet jam sutrukdė kiti keleiviai.

O.bin Ladeno garso įrašo autentiškumo patvirtinti kol kas neįmanoma, bet „al Jazeera“ nurodo, kad jame girdimas balsas tikrai yra „al Qaeda“ lyderio.

O.bin Ladenas, už kurio galvą paskirtas 50 mln. dolerių atlygis ir kuris slapstosi pastaruosius aštuonerius metus, praėjusį kartą viešą pareiškimą padarė prieš keturis mėnesius – rugsėjo 25 dieną stebėjimo tarnyba „SITE Intelligence Group“ citavo jo raginimą Europos šalims išvesti savo pajėgas iš Afganistano.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius