Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Britų premjeras paragino šalies kariškius liautis kritikavus karinę operaciją Libijoje

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas leido britų armijos vadams suprasti, kad nereikia kritikuoti NATO karinės operacijos Libijoje, antradienį pranešė britų dienraštis „Daily Telegraph“.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kai kada aš pagaunu save galvojant, kad jūs (armijos vadai) turite kariauti, o pareiškimus skelbsiu aš“, – spaudos konferencijoje pareiškė D.Cameronas.

„Laikas mūsų pusėje, o ne Kadhafio. Mūsų pusėje libių tauta ir mes tęsime kovą. Britų armija pasirodė puikiai“, – pažymėjo jis, kalbėdamas apie operaciją prieš Muamaro Kadhafi režimą.

Tokiu būdu D.Cameronas stojo į ginčą su britų Karinių oro pajėgų vadu, aviacijos generolu Simonu Bryantu. Anksčiau S.Bryantas perspėjo, kad britų aviacijos dalyvavimui NATO misijoje Libijoje gali kilti grėsmė, jeigu ta misija tęsis visą vasarą.

Pasak jo, dėl intensyvių karo aviacijos operacijų Afganistane ir Artimuosiuose Rytuose labai susidėvi įranga, personalas sekinamas; todėl nuotaika ir kovinė lakūnų dvasia smunka.

S.Bryantas pažymi, kad Karališkosios oro pajėgos taip pat susiduria su naujokų priėmimu, ir daugelyje pozicijų naujų kadrų trūksta.

Praėjusią savaitę seras Markas Stanhope’as, vadovaujantis karališkajam britų laivynui, pareiškė, jog dabartinės operacijos ilgai nesitęs, o finansų ministras Danny Alexanderas pripažino, jog misija jau viršijo planuotąjį biudžetą šimtais milijonų svarų sterlingų, primena laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius