Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos užsienio reikalų ministrė atsiėmė savo kandidatūrą į Europos Komisiją

Europos Komisijos nare siekusi tapti Bulgarijos užsienio reikalų ministrė Rumiana Jeleva atsiėmė savo kandidatūrą, tai pat atsisakė ministrės portfelio, neatlaikiusi prieš ją nukreiptos kritikos bangos, antradienį paskelbė Europos Parlamento centro dešiniųjų frakcijos vadovas.
Rumiana Jeleva
Rumiana Jeleva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šįryt sužinojau, kad ponia Jeleva traukiasi iš Bulgarijos užsienio reikalų ministrės posto ir atsisako būti deleguojama į Europos Komisiją“, – Europos liaudies partijos (EPP) vadovas Josephas Daulas  sakė Strasbūre vykusioje spaudos konferencijoje.

R.Jelevai, kuri pranešė apie atsistatydinimą Bulgarijos premjerui Boiko Borisovui įteiktame laiške, pretendavo į eurokomisaro, atsakingo už tarptautinį bendradarbiavimą, humanitarinę pagalbą ir krizių valdymą, pareigas.

Tačiau per praėjusią savaitę vykusią kandidatų į eurokomisarus tvirtinimo sesiją R.Jelevą įnirtingai kritikavo Europos Parlamento nariai, abejojantys jos kompetencija eiti tas pareigas, taip pat pabrėžiantys jos finansinių interesų deklaracijos trūkumus.

Europos Parlamentui ypač užkliuvo R.Jelevos sąsajos su konsultacijų bendrovės „Global Consult“ padaliniu Bulgarijoje, apie kurį kandidatė neužsiminė finansinių interese deklaracijoje.

Taip pat buvo metami kaltinimai, kad R.Jelevos vyras esą susijęs su mafija.

Reaguodama į R.Jelevos sprendimą Bulgarija antradienį pasiūlė į jai priklausantį eurokomisaro postą skirti aukštą Pasaulio banko pareigūnę Kristaliną Georgijevą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius