-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Chavezas atsirado ir kaltina JAV žvalgybą sąmokslu jį nužudyti

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas antradienį pareiškė, jog išvengė JAV žvalgybos sąmokslo nužudyti, ir tai tikriausiai dar labiau paaštrins santykius su Vašingtonu.
H.Chavezas nenori, kad sostinėje liktų „Coca Cola“
H.Chavezas konkrečiai JAV prezidento Baracko Obamos neapkaltino, tačiau sakė, kad JAV žvalgybininkai veikia nepriklausomai nuo JAV lyderio. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

H.Chavezas, kuris per valstybinę televiziją pasirodė pirmą kartą po dingimo per savo paties televizijos maratoną prieš beveik keturias paras, tvirtino, kad išvengė nužudymo sąmokslo Salvadore, kur turėjo dalyvauti jo naujojo prezidento prisaikdinimo ceremonijoje.

„Ši informacija buvo labai tiksli. Viskas buvo parengta, jie rengėsi įvykdyti išpuolį prieš mane, kai atvykau į Salvadorą“, – pareiškė H.Chavezas ir tvirtino, jog buvo siekiama paleisti „vieną ar kelias raketas į „Cubana“ lėktuvą, kuris buvo rengiamas kelionei Maiketijoje“, pagrindiniame Karakaso tarptautiniame oro uoste.

Venesuelos sąmokslininkai prieš dvi savaites nuvyko į San Salvadorą. Aš juos pažįstu. Tai tie žmonės, kurie prisiekė, kad mane nužudys, – sakė H.Chavezas.

Kairiųjų pažiūrų H.Chavezas, kuris yra artimiausias komunistinės Kubos sąjungininkas šiame regione, sakė, kad apie įtariamą sąmokslą informavo Nikaragvos prezidentas Danielis Ortega.

Jis sakė: „Venesuelos sąmokslininkai prieš dvi savaites nuvyko į San Salvadorą. Aš juos pažįstu. Tai tie žmonės, kurie prisiekė, kad mane nužudys.“

H.Chavezas konkrečiai JAV prezidento Baracko Obamos neapkaltino, tačiau sakė, kad JAV žvalgybininkai veikia nepriklausomai nuo JAV lyderio.

„Nekaltinu Obamos. Manau, kad Amerikos prezidento ketinimai geri, – sakė H.Chavezas. – Tačiau, be Obamos, yra CŽV ir visi jos čiuptuvai. Neabejoju, kad už to stovi JAV žvalgybos tarnyba.“  

H.Chavezas tvirtino, kad už sąmokslo jį nužudyti taip pat stovi bėglio iš Venesuelos, buvusio CŽV agento Luiso Posados Carrileso,  žmonės, ir paragino B.Obamą išduoti jį Venesuelai.

Venesuelos prezidentas paslaptingai dingo per savo televizijos programos „Alo Presidente“ maratoną penktadienį vakare, todėl pasipylė ištisas srautas spėlionių dėl jo buvimo vietos ir sveikatos būklės.

Antradienį jis netikėtai pasirodė šiaurinėje Vargaso valstijoje Karibų pakrantėje.

Tai buvo pirmas kartas po staigaus programos nutraukimo, kai jis pasirodė viešai. Programa turėjo būti pratęsta sekmadienį, bet „dėl techninių kliūčių“ buvo vėl atšaukta.

Pakurstydamas gandus H.Chavezas pirmadienį atšaukė vizitą į Salvadorą dalyvauti prezidento Mauricio Funeso inauguracijoje, nes ęsą nebus galima užtikrinti saugumo.

Tarp gandų, kuriuos pasigavo Karakaso žiniasklaida, buvo apsinuodijimas maistu, slaptas ministrų pasitarimas ir iš anksto neplanuota kelionė į Kubą aplankyti sergančio 82 metų Fidelio Castro – jo artimo draugo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius