-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cheney beveik „nori“, kad JAV būtų užpultos, sako CŽV vadovas

Buvusio viceprezidento Dicko Cheney kritika dėl to, kaip Baracko Obamos administracija sprendžia saugumo klausimus, rodytų, jog buvęs JAV viceprezidentas nori, kad Jungtinės Valstijos būtų užpultos, sakė CŽV vadovas Leonas Panetta.
Dickas Cheney
Dickas Cheney / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai beveik kaip juodoji politika. Kai skaitai tarp eilučių, beveik (atrodo), lyg jis norėtų, kad ši šalis būtų vėl užpulta ir jis galėtų išreikšti savo mintį. Manau, tai pavojinga politika“, – žurnalo „The New Yorker“ birželio 22-osios numeriui, kuris buvo išleistas sekmadienį, sakė L.Panetta.

D.Cheney, kuris vaidino pagrindinį vaidmenį George'o W.Busho administracijai diegiant tokius griežtus tardymo metodus kaip skandinimo imitavimas, yra sakęs, jog dėl prezidento B.Obamos veiksmų – tų prieštaringai vertinamų metodų uždraudimo ir planuojamo Gvantanamo kalėjimo uždarymo – JAV darosi ne tokios saugios.

Kalėjime amerikiečių Gvantanamo bazėje Kuboje, kurį įsteigė G.W.Bushas, vis dar laikoma maždaug 230 „karo su teroru“ kalinių, kurie buvo sulaikyti užsienyje po 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų.

Praėjusį mėnesį smarkiai užsipuldamas B.Obamos saugumo politiką, D.Cheney naujojo prezidento draudimą taikyti šiurkščius tardymo metodus pavadino „nerūpestingumu, užmaskuotu kaip teisumas“, o G.W.Busho laikų kovos su terorizmu pastangų panaikinimą – „itin neišmintingu“.

D.Cheney, kurį daugelis laiko vienu įtakingiausių viceprezidentų per visą JAV istoriją, komentarai yra „pavojinga politika“, sakė L.Panetta.

Paklaustas, ar sutinka su CŽV vadovu, dabartinis viceprezidentas Joe Bidenas NBC laidai „Meet the Press“ sakė, jog neabejotų D.Cheney motyvais, tačiau pridūrė: „Dicko Cheney nuomonė apie tai, kaip apsaugoti Ameriką, yra klaidinga. Manau, kad mūsų nuomonė yra teisinga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius