Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cholera iš Haičio pasiekė JAV

Floridos valstijoje užfiksuotas susirgimo cholera atvejis. Kaip pranešė naujienų agentūra AFP, remdamasi valstijos Sveikatos apsaugos departamento duomenimis, liga diagnozuota moteriai, neseniai lankiusiai giminaičius Haityje.
Choleros protrūkis Haityje
Choleros protrūkis Haityje / „Scanpix“ nuotr.

Laboratoriniai tyrimai parodė, kad Floridos gyventoja susirgo būtent tuo choleros tipu, kuris dabar išplito Haityje. CNN papildo, kad šiuo metu moteris jau išrašyta iš vienos Floridos ligoninės ir jaučiasi gerai.

CNN taip pat pabrėžia, kad per pastaruosius penkerius metus Jungtinėse Valstijose buvo užfiksuoti 44 susirgimo cholera atvejai.

Anksčiau skelbta, kad susirgimo cholera atvejis taip pat užfiksuotas su Haičiu besiribojančioje Dominikos Respublikoje. Šios valstybės pareigūnai sustiprino sienos su Haičiu apsaugą, kad užkirstų kelią pabėgėliams iš valstybės kaimynės.

Choleros epidemija Haityje prasidėjo spalio pabaigoje. Naujausiais duomenimis, nuo ligos jau mirė daugiau nei 1 100 šalies gyventojų, o dar apie 18 tūkst. ja užsikrėtę.

Lapkričio 15 dieną Kap Haitjeno mieste prasidėjo neramumai: vietos gyventojai užpuolė Jungtinių Tautų taikdarius, kaltindami juos dėl epidemijos plitimo. AFP duomenimis, per susidūrimus žuvo trys miesto gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius