Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Corona“ alaus savininkas kiekvieną savo gimto miestelio gyventoją pavertė milijonieriumi

„Corona“ alų gaminančios daryklos savininkas kiekvienam savo gimtojo neturtingo Ispanijos kaimelio gyventojams paliko po du su puse milijono eurų.
Antonino Fernandezas
Antonino Fernandezas / ABC.es nuotr.

Rugpjūtį miręs Antonino Fernandezas savo testamente nurodė, kad Cerezales del Condado kaimelio gyventojams palieka 200 mln. eurų, skelbia „The Telegraph“.

Kadangi nedideliame kaimelyje telikę 80 gyventojų, kiekvienas jų per naktį virto milijonieriais – gavo po 2,5 mln. eurų.

Kadangi nedideliame kaimelyje telikę 80 gyventojų, kiekvienas jų per naktį virto milijonieriais – gavo po 2,5 mln. eurų.

Vietos baro savininkas Maximino Sanchezas sakė, kad „mes niekada neturėjome pinigų. Nežinau, ką būtume darę be Antonino“.

A.Fernandezas buvo vienas iš 13 vaikų skurdžioje šeimoje, jis gimė ir augo Cerezales del Condado kaimelyje. Būdamas 14 metų būsimasis turtuolis turėjo mesti mokslus, nes tėvai nebeišgalėjo už juos mokėti, ir berniukas pradėjo dirbti žemės ūkyje.

1949 m. būdamas 32-ejų A.Fernandezas išvyko į Meksiką, kai jo žmonos dėdė jam ten pasiūlė darbą. Pradėjęs nuo paprasčiausių darbų „Grupo Modelo“ sandėlyje, jis kopė karjeros laiptais ir 1971 m. tapo įmonės vadovu bei padėjo sukurti „Corona“ alų, kuris yra tapęs vienu populiariausių visame pasaulyje.

A.Fernandezas įmonei vadovavo iki 2005 m., tuomet pareigas perleido savo sūnėnui.

Turtuolis niekada nepamiršo, kad pats yra kentęs didelį skurdą vaikystėje – jis nuolat ir dosniai aukojo labdarai, daug prisidėjo prie žmonių su negalia įdarbinimo galimybių Ispanijoje ir Meksikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius