Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje sužlugdytas teroristų sąmokslas, griaudėjo valdomi sprogdinimai

Didžiosios Britanijos pietvakariniame Čeltnamo mieste išminavimo ekspertai atliko kelis valdomus sprogdinimus, kai policija suėmė du terorizmu įtariamus vyrus ir evakavo vietos gyventojus, šeštadienį pranešė žiniasklaida.
Britų policija trečiadienį ieškojo ginkluoto užpuoliko, kuris žudė žmones šiaurinės Anglijos vaizdingojo Ežerų krašto miesteliuose.
Britų policininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čeltname gyvenę 52 ir 31 metų vyrai dėl sprogmenų laikymo buvo suimti per penktadienį surengtus policijos reidus dviejuose namuose šio kurortinio miesto ramiame gyvenamajame priemiestyje.

Čeltname taip pat yra įsikūręs Britanijos nacionalinis elektroninės žvalgybos centras.

Naktį buvo evakuoti apie 100 namų gyventojai, kol policijos antiteroristinio dalinio pareigūnai tyrinėjo „įtaisus, rastus viename garaže“.

Vėliau abiem suimtiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl ruošimosi įvykdyti teroro aktą arba jo kurstymo, nurodė policija.

Policija perspėjo gyventojus būti pasiruošusiems „kontroliuojamiems sprogdinimams“, o vėliau tiesioginiame televizijos ITV reportaže šeštadienio popietę pasigirdo keturi garsūs sprogimai.

Čeltname veikia Didžiosios Britanijos vyriausybės ryšių štabas (GCHQ), kuriame tūkstančiai darbuotojų renka saugumo požiūriu svarbią informaciją iš elektroninių pokalbių ir susirašinėjimų srauto.

Šis centras, įsikūręs komplekse, kuris yra žinomas kaip „Spurga“, taip pat rūpinasi valstybės informacijos ir jos komunikacijų sistemų apsauga nuo kompiuterinių įsilaužėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius