Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga supaprastina darbo ir gyvenimo leidimus imigrantams iš kitų šalių

Europos Sąjungos (ES) įstatymų leidėjai antradienį balsavo už tai, kad teisėtiems imigrantams šalyse būtų užtikrintos beveik tokios pačios darbo teisės ir sąlygos kaip ir ES narių piliečiams.
Į Europą plūsta įvairių tautybių ir rasių migrantai.
Į Europą plūsta įvairių tautybių ir rasių migrantai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal naują įstatymą, ES šalyse legaliai gyvenantys ir dirbantys užsieniečiai galės turėti panašias pensijų, socialinio draudimo sąlygas, pretenduoti į tokias pačias valstybines paslaugas ir turėti tokius pačius mokestinius įsipareigojimus kaip ir ES piliečiai.

Naujasis įstatymas dar supaprastina biurokratinį procesą, numatydamas vieną procedūrą darbo ir gyvenimo šalyje leidimams. ES valstybėms paliekama teisė spręsti dėl imigrantų priėmimo ar išsiuntimo, tačiau sprendimas dėl vienkartinio leidimo išdavimo turi būti priimtas per keturis mėnesius.

„Direktyva užtikrins „vieno langelio“ principą, šitaip pagreitins administracines procedūras ir būsimam darbdaviui, ir imigrantui“, – sakė dokumento projektą paruošusi Europos vidaus reikalų komisarė Cecilia Malmstrom savo pareiškime.

„Ji tikrai supaprastins leidimo ir dirbti ir gyventi ES prašančių imigrantų gyvenimą“, – sakė ji.

Vienkartiniai leidimai imigrantams gali praversti sezoniniams darbuotojams žemės ūkio, sodininkystės ir turizmo sektoriuose, taip pat ir aukštos kvalifikacijos darbuotojams, dirbantiems tarptautinėse bendrovėse, kurios nori pervesti savo darbuotojus į ES, skelbia Europos Komisija.

ES valstybės turi dvejus metus pasiruošti šios direktyvos vykdymui. Antradienį Europos Parlamento patvirtintam dokumentui jau pritarė visos 27 Bendrijos narės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius